X

René Albers pakt 24MX NK zege Elshout.

René Albers (Groesbeek) heeft de MX open inter klasse gewonnen tijdens wedstrijden in Elshout. Op het circuit aan de Dekkersweg behaalde de van de Laar Racing rijder een tweede en eerste plaats in de manches. Jarno Derks (Altforst) wist de eerste manche te winnen en met de tweede plaats in de tweede manche werd hij op basis hiervan tweede in het dagklassement. Thuis-rijder Jacky Tausch (Elshout) wist in de strijd om de derde plaats Joshua van der Linden (Veen) voor te blijven met een vierde en derde plaats in de manches.

Bij de MX2 inters werd de wedstrijd gewonnen door Maikel van Balen (Elshout).  Van Balen won beide manches. Lakerveld racing rijder Mack Bouwense (Gouda) behaalde met een vierde en tweede plaats in de manches de tweede plaats in het dagklassement. Hij bleef hiermee Michel Otten (Weert) voor die tweemaal een derde plaats behaalde.

Het deelnemersveld bij de quads inters werd sterk beïnvloed door het samenvallen met het ONK / NK quads in Den Dungen. Alleen Ruben van Lith (Uden) en Rob Aarts (Bladel) kozen voor de wedstrijd in Elshout. Van Lith won beide manches.

Bij de zijspan inters was er eveneens een klein startveld. De zege ging met een eerste en tweede plaats in de manches naar Cor de Laat (Made) / Lars de Laat (Wagenberg). De tweede plaats was voor Frans van Rooij (Bel) / Haske Maas (Someren) en derde werden Bram van Dijk (Meijel) / Loet van der Putten (Handel). Patrick Greup (Bergharen) / Maurice Visser (Hattem) wisten de tweede manche te winnen, maar een uitval in de eerste manche maakte dat zij vierde en laatste werden in het dagklassement

MX Open inters
1. René Albers (Groesbeek)             2 + 1
2. Jarno Derks (Altforst)                   1 + 2
3. Jacky Tausch (Elshout)                 4 + 3
4. Joshua van der Linden (Veen)    3 + 4
5. Rico Lommers (Elshout)              6 + 5

MX 2 inters
1. Maikel van Balen (Elshout)      1 + 1
2. Mack Bouwense (Gouda)         4 + 2
3. Michel Otten (Weert)               3 + 3
4. Mike Heijmans (Groesbeek)    4 + 4
5. Chris Fleerackers (Bel)              5 + 5

Quads inters
1. Ruben van Lith (Uden)   1 + 1
2. Rob Aarts (Bladel)           2 + 2

Zijspan inters
1. Cor de Laat (Made) / Lars de Laat (Wagenberg)                   1 + 2
2. Frans van Rooij (Bel) / Haske Maas (Someren)                     2 + 3
3. Bram van Dijk (Meijel) / Loet van der Putten (Handel)       3 + 4
4. Patrick Greup (Bergharen) / Maurice Visser (Hattem)        X + 1

Tekst en foto: Maycel de Bruijn (mdbmxpics)