X

Ruben Fernandez scoort weer beide manches.

Het circuit van Saint Jean d’Angely is niet alleen heel mooi maar erg sfeervol. De Fransen weten wel hoe ze een feestje maken en dat geeft de rijders natuurlijk een speciaal gevoel. Voor het F&H Racing Team kwam alleen Ruben Fernández-Garcia in actie. De Spanjaard wist zich opnieuw beide manches in de punten te rijden en mag 14 punten aan zijn totaal toevoegen. Na zijn zware crash is Jed Beaton in een Brits ziekenhuis geopereerd aan zijn botbreuken. Hij is inmiddels terug in Nederland en zal de komende week worden onderzocht in Belgie. De afgelopen week onderging Adam Sterry diverse test en op doktersadvies kwam hij dit weekend niet in actie. De overwinning even ten Noorden van Bordreaux ging naar Jorge Prado-Garcia.

Op zaterdag verloopt de kwalificatie heel goed voor Ruben die zich als zevende weet te kwalificeren. Op zaterdagavond trekt een zware onweer en regenbuien over het circuit waardoor het bijzonder nat wordt. Vooral de eerste manche laat het circuit nog de naweeën van het noodweer zien. In die eerste manche komt de 19-jarige Kawasaki-rijder goed uit de start en hij duikt op een achtste plek voor de eerste keer naar beneden. In de eerste ronde wordt een plekje gewonnen maar weer een ronde later komt Geerts voorbij. Ruben maakt even later een foutje waardoor hij naast de ideale lijn komt en Lawrence hem passeert. In de tweede helft van de wedstrijd weet Ruben de achtste plek in handen te krijgen wanneer Cervellin wordt gepasseerd. Na ruim 20 minuten wedstrijd maakt Ruben in zijn jacht op Lawrence een foutje waardoor de crosser uit Vigo terug zakt naar de veertiende plaats waar hij ook finisht.
Opnieuw een goede start voor de BO Oil-gesmeerde KX250F met Ruben aan het stuur. Ook deze manche begint hij op een zevende plaats aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden. De volgende ronden komen Covington en Jacobi voorbij om halverwege de wedstrijd buiten de top tien te raken als Jonass passeert. In de tweede helft van de wedstrijd is er een heel mooi gevecht met Larranaga en Lawrence met als inzet de twaalfde plaats. De heren sparen elkaar niet maar ook nu moet Ruben tevreden zijn met de veertiende plaats. Mooier dan met deze drie veertiende plaats kan Ruben zijn maatje Jed niet eren!

Volgende wedstrijd:
Na twee harde circuits is het FIM Wereld Kampioenschap MXGP-MX2 volgende week weer te gast op een zandcircuit. Dan wordt er gereden in het Italiaanse Ottobiano.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers