X

Sterk optreden van Covington en Olsen in Ottobiano.

Thomas Covington en Thomas Kjer Olsen kwamen in het Italiaanse Ottobiano sterk voor de dag in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2. Covington won de eerste manche en nadat hij in de tweede manche vierde was geworden, mocht hij als tweede plaats nemen op het podium. Thomas Kjer Olsen kwam na een slechte start in de eerste manche terug naar een vijfde plaats. In de tweede manche wist hij een betere start om te zetten in een goede tweede plaats.

Covington zette zijn goede vorm van de laatste weken verder op zaterdag. Hij won op overtuigende wijze de kwalificatieheat en mocht op zondag vanaf pole position starten. In de eerste manche pakte hij een goede start en begon gelijk druk uit te oefenen op de kopman. In het midden van de wedstrijd sloeg hij toe en nam de koppositie over. In de bloedhete omstandigheden reed Covington strak en constant en won de manche met een voorsprong van vijf seconden. Ook Thomas Kjer Olsen reed een sterke eerste manche. Hij vocht zich door het veld naar voren en finishte als vijfde.
In de tweede manche pakte Covington opnieuw een perfecte start en reed gelijk in de top drie. Gedurende de wedstrijd moest hij de tweede plaats afstaan aan Olsen, die deze positie vast wist te houden tot aan de finish. Covington kwam als vierde over de finish en is hiermee in de tussenstand opgeklommen van een achtste naar een zesde plaats. Olsen blijft na deze Grand Prix op een derde plaats staan. De volgende Grand Prix wordt over twee weken verreden in Indonesië.

Commentaar Thomas Covington: “Dat was een heel goed weekend voor mij, het begon gelijk goed door de kwalificatieheat te winnen. Ik wist dat de omstandigheden zwaar zouden zijn maar in de eerste manche had ik een hele goede flow op het circuit. In de eerste helft van de wedstrijd heb ik Prado gevolgd en wist hem daarna te passeren. Vervolgens wist ik een gaatje te slaan en de manche te winnen. In de tweede manche had ik het moeilijk om het hoge tempo te rijden waardoor ik teveel energie heb verspeeld. Ik ben blij dat ik mijn tweede opeenvolgende podium heb gepakt en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd.”

Commentaar Thomas Kjer Olsen:”Ik ben blij met hoe het is gegaan vandaag. In de eerste manche had ik geen goede start waardoor ik veel werk moest verzetten om naar voren te komen. Toch wist ik terug te komen naar een vijfde plaats. Ik wilde meer in de tweede manche en ik slaagde erin om een betere start te pakken. Ik wist mijn teammaat Covington te passeren en ben tweede geworden. Ik ben tevreden over mijn rijden en het resultaat, ik voelde me sterk vandaag.”

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna