X

Teleurstellend weekend voor CreyMert Racing en Horgmo.

De Grand Prix van Engeland werd er een om snel te vergeten voor het CreyMert Racing Team en Kevin Horgmo. Op het prachtige circuit van Matterley Basin kwam de Noor niet tot scoren. De eerste manche kwam hij door pech niet aan de finish, de tweede manche moest hij tevreden zijn met de 22e plaats. De overwinning ging naar Steven Clarke, de Brit Martin Barr blijft de leider in de tussenstand.

250cc:
In de kwalificatie weet Kevin een keurige vijfde tijd op de klokken te zetten. Met de snelheid zat het dus wel goed en dat gaf vertrouwen voor de wedstrijden. De eerste manche komt de KTM-rijder goed uit de startblokken en hij weet in de top vijf uit de eerste bocht te komen. Er komt direct een aanval vanuit de achtergrond maar Kevin richt zijn vizier op de vierde plaats. In de eerste ronde slaat de pechduivel echter zijn slag. Terwijl Kevin probeert de vierde plaats over de nemen valt de motor stil. Natuurlijk probeert de 17-jarige crosser de motor weer te starten maar zonder succes. De wedstrijd zit er dus vroegtijdig op en later bij de teamtruck blijkt het de elektronica te zijn.
De start van de tweede manche is niet goed en Kevin komt nipt in de top dertig uit de eerste bocht. Het is overleven in het achterveld en de FXR-geklede crosser probeert zich naar voren te werken maar het rijden gaat moeizaam. Vanaf de 28e plaats in de eerste ronde komt Kevin terug naar de 22e plek maar dat levert geen punten op. De beste 20 rijders per manche scoren punten voor het Europees Kampioenschap 250cc.

Volgende wedstrijd:
Na een vrij weekend zijn het drukke weken voor het CreyMert Racing Team. Het Belgische team reist nu naar Frankrijk voor de volgende wedstrijd van zowel het EMX125 als EMX250. Deze wedstrijd wordt verreden op het circuit van Saint Jean d’Angely, even ten Noorden van Bordeaux.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo Photo