X

Thomas Covington pakt de MX2-pole!

Na een bikkelhard duel heeft Thomas Covington de pole-position veroverd voor de Grand Prix van Frankrijk. De Amerikaan werd stevig op de huid gezeten door WK-leider Pauls Jonass. De Let probeert echt alles maar hij moet tevreden zijn met de tweede plaats. Op korte afstand wordt Jorge Prado-Garcia derde gevolgd door Henry Jacobi en Conrad Mewse! De beste Laanglander is Jago Geerts, de KEMEA Racing-rijder wordt tiende! Davy Pootjes raakt betrokken bij een valpartij in de eerste bocht en hij komt terug naar de 20e plaats.

De beste start lijkt voor Prado-Garcia te zijn maar Jacobi weet als leider de eerste keer de heuvel op te rijden. Thomas Covington volgt op de derde plaats voor Jonass en Ruben Fernandez-Garcia. Er ontstaat direct een fel gevecht om de leiding met Prado in eerste instantie als de winnaar. In de beginfase van de wedstrijd zakt Jacobi terug naar de vierde plaats waarna hij het trio aan de leiding steeds kleiner ziet worden. Bijna vijftien minuten weet Prado de leiding vast te houden maar de druk van Covington en Jonass wordt steeds zwaarder op de schouders. De Amerikaan zet de KTM-rijder aan de kant, Jonass profiteert en gaat ook direct voorbij aan Prado die het tempo van zijn collega’s niet kan volgen. Covington en Jonass dueleren om de kop maar de JM Racing-rijder laat zich niet verrassen en wint voor Jonass. Prado weet later in de wedstrijd nog dichtbij te komen maar hij wordt derde voor Jacobi. De vijfde plaats lijkt voor Iker Larranaga-Olano te worden maar in de laatste ronde weet Mewse dat te voorkomen! Geerts rijdt een knappe wedstrijd en wordt keurig tiende terwijl Pootjes tegen de grond gaat in de eerste bocht. De Deen Thomas Kjer Olsen komt ten val en hij neemt Pootjes en Ben Watson mee. De crosser uit Ammerzoden wordt nog 20e voor landgenoot Bas Vaessen die 22e wordt. Geen geluk voor Brent Vandoninck, hij komt door motor problemen niet aan de finish.

Alleen via MotorsportTV zijn alle vier de manches LIVE te volgen. De uitzending begint op 13uur. Op Eurosport2 ook beelden maar deze uitzending begint pas om 19.15u. Dan zijn ook alle vier de manches te volgen. De beide MXGP-wedstrijden zijn via de website van de NOS Studio Sport te volgen, Playsport Telenet klanten kunnen via de TV de MXGP wedstrijden kijken vanaf 14uur!

MX2 Kwalificatie GP Frankrijk:
1 Thomas Covington USA Husqvarna
2 Pauls Jonass Let KTM
3 Jorge Prado-Garcia E KTM
4 Henry Jacobi D Husqvarna
5 Conrad Mewse GB KTM
6 Iker Larranaga-Olano E Husqvarna
7 Ruben Fernandez E Kawasaki
8 Calvin Vlaanderen Z-A Honda
9 Hunter Lawrence Aus Honda
10 Jago Geerts B Yamaha
11 Samuele Bernardini I TM
12 Ben Watson GB Yamaha
13 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
14 Michele Cervellin I Yamaha
15 Zach Pichon F KTM
16 Anton Gole S Yamaha
17 Anthony Bourdon F Husqvarna
18 Andrea Zanotti Sam Husqvarna
19 Josh Gilbert GB Honda
20 Davy Pootjes NL KTM
22 Bas Vaessen NL Honda
DNF Brent Vandoninck B Husqvarna

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Paul Weyten