X

Van de Moosdijk pakt zwaar bevochten overwinning.

Roan van de Moosdijk van het ASTES4-TESAR Yamaha team heeft in het Italiaanse Ottobiano zijn allereerste EMX250 zege uit zijn carrière weten te pakken. De crosser uit Eindhoven scoorde constant en had aan tweemaal een derde plaats in de manches voldoende om de eindzege te pakken.

In de kwalificatie lag het tempo hoog op het zandcircuit van Ottobiano. Er werd hard gereden en dit maakte de verschillen tussen de rijders klein in de tijdtraining. Roan kwam uit op een vierde tijd in zijn groep en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats in de beide manches.
In de eerste manche pakte hij een goede start en had al snel de derde plaats in handen. De hele wedstrijd reed hij aan het achterwiel van de twee leiders maar kon nergens een plaats vinden waar hij de koppositie over kon nemen. Roan bleef druk zetten tot in de slotfase maar wist ze niet te passeren en finishte op een mooie derde plaats.
In de tweede manche was er meer werk aan de winkel voor Roan want hij kwam buiten de top vijftien uit de eerste ronde. Met een constant tempo kwam hij terug naar voren gereden. In de bloedhete omstandigheden was het belangrijk dat de krachten goed verdeeld werden en dit deed Roan. In de slotfase sloeg hij toe en wist door te stoten naar een derde plaats. Voor Roan was dit voldoende om zijn allereerste EMX250 zege uit zijn carriere te pakken en nam dan ook dolgelukkig plaats op het podium.

In de tussenstand om het Europees Kampioenschap is de crosser uit Eindhoven opgeklommen naar een zevende plaats. De volgende wedstrijd wordt verreden in het weekend van 4 en 5 augustus in het Belgische Lommel.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha