X

Wie wordt de nieuwe Jeffrey Herlings?

Precies 10 jaar na dat Jeffrey Herlings Europees kampioen 85cc werd in Markelo, is de Herikerberg wederom het strijdtoneel voor de kampioenen van de toekomst. Op 7 en 8 juli vinden de laatste kwalificatiewedstrijden om het Europees Kampioenschap 65cc en 85cc plaats op het fameuze circuit in Markelo. De finales zullen twee weken later worden verreden in het Tsjechische Loket. Voor de dames en meisjes zal de wedstrijd in Markelo de finalewedstrijd zijn.

De Nederlandse rijders en rijdsters strijden op alle fronten nog mee voor de podiumplaatsen. Bij de 65cc wordt het kampioenschap om de Noord-West Zone aangevoerd door Bradley Mesters, en bij de 85cc is het Kay de Wolf die momenteel op de eerste plaats staat. Dave Kooiker uit Staphorst rijdt een thuiswedstrijd en heeft nog uitzicht op de derde plaats.

Met een verschil van slechts vijf punten, zijn de voornaamste kandidaten om de Europese titel bij de dames, Sara Andersen uit Denemarken en de Nederlandse Shana van der Vlist. Lynn Valk uit Nijverdal heeft in haar debuutjaar laten zien bij de top tien van de wereld te kunnen finishen, en zal er alles aan doen om bij de finalewedstrijd om de Europees kampioenschap in Markelo te strijden om de prijzen.

De trainingen zijn op zaterdag 7 juli, en op 8 juli zijn de wedstrijden, die om 12:00 uur beginnen met de 85cc. Tickets kosten € 10,- voor de zondag, t/m 17 jaar gratis toegang.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: MC Ons Genoegen