X

Yentel Martens niet te stuiten in VLM Lummen

Uitstel betekende voor de afgelaste VLM wedstrijd van Lummen (begin april) gelukkig geen afstel! Kannibaal Yentel Martens (Rockstar Energy Husqvarna) greep aan de Kwezelstraat zijn zesde VLM-zege van het seizoen. 

Slechts 27 Inters achter het starthek in Lummen. Wat betreft de kwaliteit van de deelnemers viel er echter weinig af te dingen op de organisatie van Fun MX! Cedric Grobben (SHR Motorsports/Bagger Paul) snoepte ‘s morgens de pole af van de dominante Yentel Martens. Dietger Damiaens, Jens Van Meer en Thomas Vermijl zaten allemaal binnen 2 seconden na Grobben.

Cedric Grobben legde Martens het vuur aan de schenen in de eerste manche.

Martens pakte in de eerste reeks de holeshot maar kon niet op zijn lauweren rusten. Cedric Grobben liet namelijk zien dat hij weer naar zijn beste vorm groeit. Als zesde gestart nam Grobben vroeg de maat van Vermijl, Engelen en Van Geldorp. Na drie ronden ging ook Damiaens die derde lag voor de bijl. In de laatste twee ronden liet Yentel het tempo zakken, Cedric stak een tandje bij en eindigde zo op 3,7 seconden als tweede. Als troostprijs liet de SHR Motorsports/Bagger Paul rijder wel de snelste wedstrijdronde noteren. Damiaens werd kort na Grobben verdienstelijk derde. Van Meer en Van Geldrop vochten op het einde een prestigeduel uit voor de vierde plaats. Voor Jens was de vierde plaats het hoogst haalbare na een inhaalrace veroorzaakt door een matige start.

Damiaens in strijd met Grobben!

Opnieuw kwam Martens uitstekend uit het pak in de tweede reeks, maar ook Fun MX clubrijder Damiaens en Jens Van Meer waren bij de pinken. Van Meer maakte het beste van zijn veel betere start. Hoewel Yentel vooraan de plak zwaaide werd het Lummense publiek getrakteerd op een fraaie strijd achter de Rockstar Energy Husqvarna rijder. Van Meer, Damiaens en Grobben waren elkaar immers waard. Uiteindelijk trok Dietger aan het langste eind voor Van Meer en Grobben. Een regelmatige Kevin van Geldorp werd vijfde (5-6) na de vier tenoren die de plak zwaaiden.

In de 250 klasse stond er geen maat op Rob Konings die beide manches won. Kristof Scheynen (3-2) mocht op het tweede hoogste schavot post vatten dankzij een betere tweede reeks dan Brent Aerden ( 2-3) .

Alles resultaten hier.

Inters Open Race 1
1. Yentel Martens, 2. Cedric Grobben, 3. Dietger Damiaens, 4. Jens Van Meer, 5. Kevin Van Geldorp, 6. Thomas Vermijl, 7. Greg Smets, 8. Bryan Engelen, 9. Rob Konings, 10. Frederik Daenen,

Bryan Engelen (voorgrond) probeert #27 Jens Van Meer af te houden.

Inters Open Race 2
1. Yentel Martens, 2. Dietger Damiaens, 3. Jens Van Meer, 4. Cedric Grobben, 5. Bryan Engelen, 6. Kevin Van Geldorp, 7. Thomas Vermijl,  8. Rob Konings,  9. Kristof Scheynen,  10. Frederik Daenen

Eindstand Inters 500cc
1. Yentel Martens 50, 2. Dietger Damiaens 42, 3. Cedric Grobben 40, 4. Jens Van Meer 38, 5. Kevin Van Geldorp 31, 6. Bryan Engelen 29, 7. Thomas Vermijl 29, 8. Frederik Daenen 25, 9. Sven Wouters 21, 10.  Steven De Beuckelaer 17

Eindstand Inters 250cc
1. Rob Konings 50, 2. Kristof Scheynen 42, 3. Brent Aerden 42, 4. Arno Van Mieghem 34, 5. Bart Janssens 34

 

Foto’s: Paul Weyten