X

Zware Britse GP voor het F&H Racing Team.

De negende Grand Prix van het FIM Wereld Kampioenschap MX2 is moeizaam verlopen voor het F&H Racing Team. Ruben Fernández-Garcia soorde het beste van het groene trio en wist dertien punten te scoren. Jed Beaton kwam alleen de eerste manche tot scoren, daar werd hij keurig achtste. Adam Sterry wist door zijn minimale voorbereiding dat het een zware klus zou worden voor eigen publiek. De 22-jarige crosser kwam alleen de eerste manche in actie en scoorde daarin een twaalfde plaats. De overwinning ging naar Pauls Jonass, hij wist beide manches te winnen.

Op zaterdag weet Jed zich als zesde te kwalificeren op het voor hem geheel nieuwe circuit. Ruben komt als tiende over de finish terwijl Adam na een goede start in de eerste ronde ten val komt en als 25e naar het starthek mag. Wanneer het starthek naar beneden gaat weet Ruben geweldig uit de start te komen. Hij komt als derde uit de eerste bocht en deze weet hij ruim tien minuten vast te houden. Daarna komen Covington, Vlaaderen en Kjer Olsen voorbij. Ondanks zijn mindere startplek weet Adam in de top tien uit de start te komen. Hij moet knokken maar gesteund door zijn thuispubliek weet hij ruim dertig minuten in de top negen te rijden. In de slotfase is het bikkelen en Adam zakt terug naar de twaalfde plaats. Ruben heeft in de beginfase te veel gegeven en hij komt als dertiende over de finish. Jed is niet lekker uit de start gekomen maar hij komt later in de wedstrijd op bedrijfstemperatuur en weet zich op te werken naar de zevende plaats. Daar aangekomen wil de Leatt-geklede crosser de aanval inzetten op Larranaga. Dat gaat mis en beide rijders komen ten val. Gelukkig kan Jed snel verder en komt hij nog als achtste over de finish.
Bevangen door de hitte ging Adam de tweede manche niet meer van start. Jed en Ruben komen beide goed uit de start. Jed mengt zich direct in de top terwijl Ruben als tiende uit de eerste volledige ronde komt. In de achtervolging op vijfde man Vlaanderen gaat het mis met de Australier die op een grote sprong ten val komt. Hij kijkt naar de wedstrijd terwijl de EHBO hem verzorgt. Ruben kan hierdoor even de negende plaats in handen krijgen maar moet vervolgens zijn eigen tempo kiezen. Hij zakt hierdoor terug naar de zestiende plaats maar weet gelukkig beide manches in de punten te eindigen.

Volgende wedstrijd:
Veel tijd om bij dit zware weekend stil te staan is er niet. De teamtruck reist snel terug naar Moordrecht om na een korte ‘pitsstop’ weer door te reizen naar Saint Jean d’Angely waar volgende week de volgende GP wordt verreden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers