X

Adam Sterry beide manches in de top tien!

Onder zeer warme weersomstandigheden heeft Adam Sterry goed weten te scoren tijdens de Grand Prix van Azie. De Kawasaki-rijder wist op het prachtige circuit van Semarang als achtste en tiende over de finish te komen. Daarmee werd de F&H Racing-rijder tiende in het dagklassement! In de tussenstand van het kampioenschap stijgt Adam naar de veertiende plaats. De overwinning tijdens de dertiende GP van het seizoen gaat naar Jorge Prado-Garcia, Pauls Jonass blijft de ‘Redplate‘ vast houden.

1e manche
In de eerste manche van het weekend komt Adam goed uit de startblokken. De KX250F-rijder begint als achtste uit de eerste bocht maar na de eerste volledige ronde heeft de Brit zich al opgewerkt naar de vijfde plaats. Dit smaakt naar meer en de druk wordt opgevoerd bij vierde man Cervellin. Er ontstaat een mooi gevecht met de Italiaan en Vaessen. Later komt ook Rodrigues aansluiten. Na tien minuten maakt Adam een foutje waardoor Rodrigues de vijfde plaats overneemt. Het is ‘close racing’ en dat brengt het publiek op de banken. In de laatste minuten van deze eerste manche weet Rodrigues ook voorbij te gaan aan Cervellin die vervolgens weer onderdruk komt van de Leatt-geklede crosser. De gedrevenheid van Adam is zichtbaar en hij zoekt nieuwe lijnen om de Italiaan te passeren. Dan glijdt het achterwiel weg en gaat de Brit onderuit. Hierdoor zakt hij terug naar de achtste plaats waar hij deze eerste manche ook finisht.

2e manche
Ook de tweede manche komt Adam goed uit de start en hij weet als zesde uit de eerste bocht te komen. In de eerste volledige ronde maakt hij echter een foutje waardoor hij ten val komt en terug zakt naar de elfde plaats. Even later komt de in de eerste bocht gevallen Jonass voorbij en zo’n tien minuten houdt Adam de twaalfde plaats vast. Dan wordt de Australier Roberts gepasseerd om later de aansluiting te vinden bij Cervellin. Net als in de eerste manche heeft het duo een mooi gevecht en deze keer weet de Arai Helmets gesteunde crosser het duel in zijn voordeel te beslissen. Adam neemt de tiende plaats over en kan deze vast houden tot aan de finish vlag. Zeker na de moeilijke beginfase van dit seizoen een opsteker voor Adam!

Volgende wedstrijd:
Het F&H Racing Team komt nu snel terug naar Nederland, volgende week wordt de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross verreden. Deze wedstrijd wordt op 14-15 juli verreden op het circuit van Lichtenvoorde. Een week later gaat het Grand Prix-seizoen verder met de GP van Tsjechie.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers