X

Adam Sterry scoort weer een top tien notering.

De omstandigheden tijdens de twaalfde Grand Prix van het seizoen waren zwaar voor mens en machine. In Indonesie wist Adam Sterry zich een keer in de top tien te rijden. De Brit werd negende en elfde op het circuit van Pangkal Pinang en dat leverde hem de elfde plaats op in het dagklassement. De overwinning ging naar Calvin Vlaanderen, Pauls Jonass blijft de leider in de tussenstand na twaalf van de twintig wedstrijden.

1e manche
De eerste manche begint niet goed voor de Kawasaki-rijder die het starthek ziet bewegen en de koppeling los laat. Dat is iets te vroeg en de 21-jarige Brit raakt het starthek. De achtervolging wordt direct ingezet en Adam rijdt zich snel naar voren. De eerste volledige ronde weet hij als tiende te volbrengen. Daarna gaat landgenoot Watson in de fout waardoor Adam naar de negende plaats klimt. In de tweede helft van de wedstrijd komt Watson terug voorbij en Adam weet te versnellen. In de schaduw van Watson vindt Adam de aansluiting bij de Duitser Jacobi. In de slotfase van de eerste manche over 30 minuten en twee ronden ontstaat er een fel duel met Jacobi om de negende plaats. Dit gevecht weet de F&H Racing-rijder in zijn voordeel te beslissen en Adam komt als negende over de finish!

2e manche
De start van de tweede manche verloopt gelukkig beter voor Adam die nipt buiten de top tien uit de eerste bocht komt. In drie ronden weet Adam zich de top tien binnen te werken en deze plek weet hij ruim twintig minuten vast te houden. De omstandigheden zijn erg zwaar en vooral Adam heeft het zwaar in hete weersomstandigheden. De Italiaan Cervellin komt voorbij waardoor Adam terug zakt naar de elfde plaats. Hij blijft rustig zijn eigen tempo rijden en daarmee houdt hij de elfde plaats keurig vast! Met 22 punten reist de crosser uit Sealand, even ten Zuiden van Liverpool, tevreden naar de volgende GP.

Volgende wedstrijd:
Die volgende GP is ook in Indonesie, deze wedstrijd is volgende week en daarna komt het F&H Racing Team naar Nederland voor de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross. Deze wedstrijd wordt op 14-15 juli verreden op het circuit van Lichtenvoorde.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers