X

Alessandro Lupino maakt indruk in Loket!

Voormalig 85cc junior wereldkampioen Alessandro Lupino liet een hele sterke indruk achter tijdens de GP in Loket. Dat de baan in Tsjechië hem goed lag, bleek al uit de trainingen. Elke training in de top tien en een mooie 8e positie in de kwalificatieheat.

In de eerste manche kwam de Italiaanse Kawasaki sterk voor de dag. Na een goede start kwam Alessandro in het begin van de wedstrijd op een vijfde positie terecht. Kort daarna stootte hij door naar een vierde positie. Nadat de Italiaan gepasseerd werd door Desalle leek een vijfde plaats haalbaar. Echter een achterblijver hinderde Lupino zodanig dat in de slotfase beide Yamaha fabrieksrijders hem nog passeerden. Een beetje gefrustreerd maar toch tevreden finishte hij op een 8ste positie.


Tijdens de start van de tweede manche was het Lupino die na een goede start op positie 2 aan de wedstrijd begon. Nadat hij met Desalle in contact kwam, ging de Gebben Van Venrooy Kawasaki tegen de grond. In het achterveld moest Lupino beginnen aan een inhaalrace, wat hem uiteindelijk nog op een 15e plaats over de finish bracht. In de daguitslag vonden we Lupino terug op een11e positie. De volgende GP wordt verreden in het Belgische Lommel op 5 augustus.

Alessandro Lupino: “Ik ben heel tevreden over mijn weekend in Tsjechië. We blijven progressie maken met de motor en dat begint zich te vertalen in de resultaten. Loket was het eerste raceweekend waar ook mijn dochtertje aanwezig was, wat het natuurlijk extra speciaal maakte. Alleen jammer van mijn crash met een andere rijder in de tweede manche.”