Aspers en Meuwissen winnen IMBA jeugd in Berghem.

Tijdens het internationaal jeugweekend in Berghem stond de derde wedstrijd op het programma voor de IMBA 85cc en de IMBA MX2 jeugd. Verdeeld over twee dagen werd er in vier manches per klasse gestreden om de EK punten. Dit leverde met Romano Aspers en EigtyOne BCS Racing-rijder Raf Meuwissen twee Nederlandse winnaars op.

IMBA 85cc
De strijd om de zege ging tussen Ivano van Erp en Romano Aspers (foto). Op zaterdag wist van Erp beide manches te winnen, maar Aspers zat met name in de tweede manche aan zijn achterwiel. Aspers hield op zijn beurt de Deen Jayden Young Schmidt van zich af die een mooi basis legde als podium kandidaat. Kampioenschapsleider Jan Krug (Dui) deed ook goede zaken met tweemaal een vierde plaats en de derde Nederlander Danny van den Bosse maakte deze dag de top vijf compleet.

Op de zondag waren het opnieuw Yamaha-rijder Van Erp en Aspers die elkaar bestreden om de zege. Van Erp viel in de eerste ronde van de derde manche, maar wist op knappe wijze terug te rijden naar de tweede plaats. Voor Schmidt eindigde de derde manche slecht. Liggend op een tweede plaats kwam hij ten val en viel hij ver terug. Hij zou de vierde manche ook niet meer aan de start verschijnen.

De vierde manche zou bepalen wie de totaalzege zou gaan behalen. Aspers toonde aan goed geleerd te hebben van de zaterdag en won ook de vierde manche voor Van Erp. Op basis van de twee manchezeges van zondag won Aspers dan ook het totaalklassement voor Van Erp. Krug pakte op zondag een derde en vierde plaats en kwam hiermee als derde op het podium. Van de Bosse kwam uiteindelijk net te kort voor het podium en eindigde als vierde. De vijfde plaats totaal was voor de Deen Frederik Eskildsen.

In de tussenstand van het EK gaat Krug ruim aan de leiding op 96 punten gevolgd door Hugi Kristoffersen (Den). Van den Bosse is de eerste Nederlander op de derde plaats. De Belgen spelen na hun afwezigheid in Berghem geen rol van betekenis in het EK.

IMBA MX2 jeugd
Grote uitblinkers bij de IMBA MX2 jeugdwedstrijd waren de Nederlander Raf Meuwissen en de Hongaar Adam Zolt Kovacs. Boyd van der Voorn (Ned), Rutger Baauw (Ned), Rowan Driessen (Ned) en de Deen Kasper Baek Iversen wisten vooral in de tweede manche en de vierde manche tegenstand te bieden aan dit duo. Meuwissen won uiteindelijk alle vier de manches en Kovacs behaalde met driemaal een tweede en een vierde plaats de tweede plaats in het totaalklassement. Van der Voorn behaalde met drie maal een derde plaats en een tweede plaats in de manches de laatste plaats op het podium. Rowan Driessen belandde met een vierde plaats net langs het podium, maar mag zeker terugkijken op een goed weekend. De vijfde plaats was voor Rutger Baauw (Ned).

De leider in de tussenstand van het EK Marvin Müller (Dui) had het lastig in het Nederlandse zand en behaalde uiteindelijk de 16de plaats. Maarten de Cock was de enige Belgische deelnemer dit weekend, maar kwam alleen de eerste manche aan het starthek.

In de tussenstand van het EK neemt Van der Voorn de leiding over. Hij wordt gevolgd door Müller en Madox Bleiker (Zwi). Rick Wennekes is de tweede Nederlander voor Meuwissen.