X

Bikkelhard werken voor vijftien punten.

Hard werken loont, zeker op langer termijn en dat weet het F&H Racing Team natuurlijk heel goed. Na de zeer goed verlopen kwalificatie hoopte de Zuid-Hollandse team uiteraard op meer dan vijftien punten. Hetzelfde geldt voor Adam Sterry die twaalfde wordt tijdens de Grand Prix van Tsjechie. Met een twaalfde en vijftiende plaats tijdens de manches scoort de Kawasaki-rijder dus twee keer. De overwinning op het circuit van Loket gaat naar Jorge Prado die de leiding in de tussenstand overneemt.

1e manche
Op zaterdagmiddag tijdens de kwalificatiewedstrijd weet Adam zich als vijfde te kwalificeren voor de beide manches op zondagmiddag. De crosser uit Wales heeft echter geen beste start en komt in de altijd lastige eerste bocht ook nog eens in het gedrang. Buiten de punten (top twintig) komt de Leatt-geklede crosser vervolgens voor de eerste bocht over de grote finishbult. In de eerste volledige ronden worden direct vier plaatsen goed gemaakt en vanaf de 16e plaats werkt Adam hard voor ieder puntje! Halverwege de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden heeft de Kawasaki-rijder de dertiende plaats in zijn handen. De twaalfde man heeft een grote voorsprong opgebouwd maar Adam blijft het tempo hoog houden en komt beetje bij beetje dichterbij. Net voor het bordje van de laatste twee ronden wordt getoond door de wedstrijdleiding neemt Adam de twaalfde plaats over en deze houdt hij vast tot aan de finishvlag.

2e manche
De start van de tweede manche is beter voor de KX250F-rijder die als tiende uit de beginfase van de wedstrijd komt. In de derde ronden probeert Adam zich de top tien in te werken maar dat loopt verkeerd af. De Arai-gesteunde crosser komt ten val en verliest heel veel plaatsen. Vanaf de 25e plaats moet hij zich terug werken en dat doet de Brit Met de BO Oil-gesmeerde Kawasaki rijdt Adam een heel goed tempo en hij komt heel knap terug naar de vijftiende plaats. Hard werken loont want deze zes punten kunnen later in het seizoen heel belangrijk zijn. In het dagklassement wordt Adam dus twaalfde, minder dan waar hij op had gehoopt maar met de snelheid zit van de door Marc de Reuver getrainde crosser zit het wel goed!

Volgende wedstrijd:
Over twee weken gaat het FIM Wereld Kampioenschap verder met de Grand Prix van Belgie. Deze wordt verreden op het circuit van Lommel en daar hoopt Ruben Fernandez ook weer in actie te kunnen komen. De Spanjaard herstelt van een in Ottobiano opgelopen polsbreuk.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: ShotbyBavo