X

Cameron Durow schittert tijdens de Zwarte Cross.

In Lichtenvoorde heeft Cameron Durow heel goed gescoord tijdens de finale van het KNMV Dutch Masters of Motocross. De Zuid-Afrikaan werd beide manches als vijfde afgevlagd. Daarmee werd de Galvin MX Team-rijder zevende in het dagklassement tijdens de beroemde Zwarte Cross. Rob van de Veerdonk wist ook beide manches heel goed te scoren. De Brabander werd veertiende in het klassement. De overwinning ging naar Rick Elzinga, de titel werd gewonnen door de Fin Emil Weckman.

1e Manche:
Tijdens de kwalificatie weet Cameron zich als elfde te kwalificeren voor de beide manches over 25 minuten en een ronde. Rob kwam ongelukkig uit met verkeer en moest tevreden zijn met een 18e trainingstijd. Het duo van Gunter Peeters begint heel goed aan de eerste manche. De Alpinestars-geklede crossers beginnen net buiten de top vijf aan de wedstrijd op circuit ‘De Schans’. In de beginfase weet Cameron zich snel naar de vijfde plaats te werken en deze geeft hij vervolgens niet meer uit handen. Rob kan zijn draai niet vinden en verliest tot zijn grote teleurstelling te veel plaatsen. De crosser uit Lith komt als zestiende over de finish en is gebrand op meer succes tijdens de tweede manche.
2e manche:
Ook de tweede manche weten beide crosser goed uit de startblokken te komen. Cameron komt als derde over de eerste jump gevolgd door zijn teamgenoot! De beide tieners kunnen een goed tempo draaien en dat zorgt voor tevreden gezicht bij het team. In de vierde ronde gaat het echter mis met Rob die hard ten val komt en in de hekken beland. Het duurt even voordat hij zijn motor terug op beide wielen heeft staan. De schade aan mens en machine valt gelukkig mee dus de scholier gaat in de achtervolging en komt terug naar de 15e plaats! Cameron rijdt bijna 20 minuten op de derde plaats maar krijgt dan last van zijn onderarmen. Het tempo moet omlaag en daarvoor verliest de crosser uit de regio van Durban een positie. In de laatste ronde volgt er nog een duel om de vierde plaats want Van der Voorn komt sterk opzetten en hij weet Cameron nog van de vierde plaats te verdringen. net als de eerste manche wordt de GPR-rijder als vijfde afgevlagd. In de eindstand maakt Cameron een flinke sprong, hij wordt achtste.

Volgende wedstrijd:
De Dutch Masters of Motocross zijn voorbij, over twee weken wordt de volgende ADAC MX Masters verreden. Daar hoopt het team in actie te kunnen komen. Een week later gaat het EMX125 verder op het circuit van Lommel.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie