X

Cuppen scoort opnieuw beide manches in EMX300.

De vijfde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 300cc is niet vlekkeloos verlopen voor Janssen Products Racing. Op het circuit van Loket wist John Cuppen zich beide manches in de punten te rijden maar gemakkelijk verliep de wedstrijd niet. De overwinning tijdens de Grand Prix van Tsjechie ging naar Mike Kras, Brad Anderson blijft de leider in de tussenstand. John weer een plek te klimmen, hij staat nu achttiende in de tussenstand.

1e manche
De eerste manche begint niet goed voor de KTM-rijder van het Limburgse team. Hij wordt in het achterveld opgenomen en sluit de eerste volledige ronde op een 27e plaats af. In zo’n tien minuten weet de crosser uit Escharen zich de top twintig binnen te rijden. Er volgen duels om de negentiende en later de achttiende plaats en beide worden in het voordeel van John beslist. Een hele goede prestatie wat door een probleem met de carburateur was het een zware wedstrijd voor de veel voudige IMBA kampioen. Hij wist er echter het maximale uit te halen en dat leverde John dus drie punten op.

2e manche
Tijdens de tweede manche komt John veel beter uit de startblokken en hij is direct in de kopgroep te vinden. Door een ongelukkige buitenbocht verliest hij vervolgens wat plaatsen. Na even het juiste ritme gezocht te hebben komt de 25-jarige goed op snelheid. Hij klimt naar de vijftiende plaats maar in de slotfase krijgt hij een probleem. De remblokken verliezen hun werken en bij het naar beneden rijden is dat natuurlijk een zware klus. Het tempo van John gaat omlaag maar hij weet zich ondanks een kleine schuiver in de punten te handhaven en net als de eerste manche komt de Janssen Products Racing-rijder als 18e afgevlagd.

Volgende keer:
Eind volgende maand gaat dit kampioenschap verder in Bulgarije. Weer een maand later is de finale op het beroemde wegrace-circuit van Imola.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie