X

DMofMX: Emil Weckman door het oog van de naald.

Het werd nog heel spannend tijdens de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc. Emil Weckman kwam als leider naar de finale in Lichtenvoorde. De Fin had drie punten voorsprong op Raivo Dankers die de ‘pole-position’ mocht vertrekken. Beide rijders komen bij de start van één manche ten val. De KTM Diga Junior Racing-rijder weet de schade het beste te beperken. De overwinning gaat naar Rick Elzinga, de crosser uit Genderen wint met een derde en eerste plaats de finale voor Kjell Verbruggen (2-3) en Weckman (1-7).

Na zijn snelste trainingstijd komt Dankers goed uit de start voor de eerste manche. Het is echter Kjell Verbruggen die als leider de eerste bocht in duikt. Dankers zit aan de buitenkant en komt daar in de problemen. De Brabander komt ten val en moet als laatste opnieuw aan de wedstrijd beginnen. Weckman komt als tweede uit de eerste ronde gevolgd door de Zweed Emil Jonrup. Na zo’n tien minuten wedstrijd weet Weckman de leiding over te nemen maar hij mag niet verslappen! Verbruggen houdt de aansluiting terwijl Rick Elzinga de aansluiting bij het duo vind. De MJC Yamaha-rijder probeert Verbruggen te passeren maar de FMX4Ever-rijder weet dat te voorkomen. Wanneer de voormalig 85cc kampioen problemen krijgt met zijn motor moet hij genoegen nemen met de derde plaats achter Weckman en Verbruggen. Jonrup komt als vierde over de finish voor de Zuid-Afrikaan Cameron Durow. De crosser van het Galvin MX Team komt heel goed voor de dag en maakt de top vijf compleet! Dankers komt terug naar de zevende plaats, hij probeert Boyd van der Voorn in de laatste ronde nog van de vijfde plaats te drukken maar zonder succes.
De laatste manche van het seizoen neemt Verbruggen de beste start, de crosser uit Boxtel wordt gevolgd door Elzinga, Durow, Rob van de Veerdonk en Van de Voorn. De ‘redplate’ komt in de sprint naar de eerste bocht in de problemen en gaat tegen de grond. Dankers begint aan de tiende aan de wedstrijd over 25 minuten en een ronde. De KTM-rijder werkt zich langzaam naar voren en weet in de slotfase Verbruggen te passeren voor de tweede plaats. De snelstarter heeft na vier ronden de leiding verloren aan Elzinga die vervolgens naar de overwinning rijdt. Dankers wordt tweed voor Verbruggen en Van der Voorn. De Yamaha Rookie-rijder heeft een stevig duel met Durow en deze probeert in de laatste ronde nog de vierde plaats terug te pakken. Dat lukt de GPR-rijder die, Durow wordt opnieuw vijfde!

Het kampioenschap zit er op en wat hebben wij genoten van de jeugd, tot volgend jaar!

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross #4 125cc; Lichtenvoorde, NL:
1e manche:
1 Emil Weckman S KTM
2 Kjell Verbruggen NL KTM
3 Rick Elzinga NL Yamaha
4 Emil Jonrup S KTM
5 Cameron Durow Z-A Husqvarna
6 Boyd van der Voorn NL Yamaha
7 Raivo Dankers NL KTM
8 Arno Menting NL KTM
9 Loeka Thonies NL KTM
10 Mario Lucas Sanz E KTM

2e manche
1 Rick Elzinga NL Yamaha
2 Raivo Dankers NL KTM
3 Kjell Verbruggen NL KTM
4 Boyd van der Voorn NL Yamaha
5 Cameron Durow Z-A Husqvarna
6 Emil Jonrup S KTM
7 Emil Weckman S KTM
8 Arno Menting NL KTM
9 Loeka Thonies NL KTM
10 Dean Schellen NL Honda

125cc Dagklassement:
1 Rick Elzinga NL Yamaha 3-1
2 Kjell Verbruggen NL KTM 2-3
3 Emil Weckman S KTM 1-7
4 Raivo Dankers NL KTM 7-2
5 Boyd van der Voorn NL Yamaha 6-4

Eindstand KNMV DMofMX 125cc na 4 wedstrijden:
1 Emil Weckman S KTM 154
2 Raivo Dankers NL KTM 148
3 Filip Olsson S Husqvarna 110
4 Raf Meuwissen NL KTM 110
5 Emil Jonrup S KTM 98

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie