X

Glenn Coldenhoff negende in GP van Tsjechië

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Tsjechië negende geworden. Het hele weekend liet Glenn een goede snelheid zien maar door een fout in de eerste manche en een blockpass bij de start van de tweede manche moest de rijder uit Heesch in beide manches genoegen nemen met een negende plaats.

Het weekend begon positief en Glenn voelde zich goed thuis op de baan. Echter bij de start van de kwalificatieheat maakte hij een fout waardoor hij zijn machine stil remde. Omdat hij later in de ronde ook nog een keer ten val kwam, moest hij van ver terug komen. Met een goed ritme vocht hij zich terug naar een twaalfde plaats, wat voldoende was voor een goede startplaats op zondag.

Glenn begon sterk aan de eerste manche want na een goede start wist hij zich in de eerste ronde gelijk vanaf een negende plaats terug te knokken naar een vijfde plaats. Het rijden ging lekker totdat hij een fout maakte. Daarna kon hij niet lekker meer in zijn ritme komen en viel terug naar een negende plaats.

Gebrand op een beter resultaat ging Glenn in de tweede manche van start. Hij zat er goed vooraan bij maar kreeg in de eerste bocht een blockpass vanaf de binnenzijde waardoor hij pas op een vierentwintigste plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Het rijden ging goed en Glenn zat in een goed ritme. De hele manche heeft hij alles gegeven wat hij had en wist opnieuw als negende over de finish te komen.

Met tweemaal een negende plaats in de manches eindigde Glenn ook op een negende plaats in het dagklassement. Met nog zes wedstrijden te gaan blijft hij in de tussenstand om het wereldkampioenschap op een zevende plaats staan.

Commentaar Glenn Coldenhoff: “Het resultaat van de tweede manche laat niet zien hoe het rijden ging. Ik ben blij met mijn rijden maar de resultaten zijn helaas teleurstellend.”

Over twee weken staat voor Glenn de volgende Grand Prix op de kalender in het Belgische Lommel.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Ray Archer