X

Herlings op de pole, straf voor Lieber en Strijbos.

Op het geweldige circuit van Semarang heeft Jeffrey Herlings de pole-position gepakt tijdens de Grand Prix van Azie De KTM-rijder won de kwalificatie voor Tim Gajser en Jeremy Seewer (foto). De vierde plaats is voor Romain Febvre gevolgd door Antonio Cairoli. De beste Belg is Clement Desalle, de Kawasaki-rijder wordt zesde. Geen goede afloop van de wedstrijd voor Julien Lieber en Kevin Strijbos, beide krijgen tien plaatsen straf van de wedstrijdleiding voor het negeren van de gele vlag.

In de kwalificatiewedstrijd over 20 minuten en twee ronden neemt Seewer de beste start maar de Zwitser gaat ruim in de eerste bocht. Hierdoor glippen Herlings en Gajser binnendoor terwijl Febvre en Cairoli aansluiten bij de enige WILVO-rijder. De Italiaan maakt de foutje waardoor hij in de beginfase van de wedstrijd even terug zakt. Gajser laat Herlings niet met rust en hij zet de Brabander onder druk. De eerste helft van de wedstrijd volgen Seewer en Febvre ook goed. Daarna haken ze af en worden ze respectievelijk derde en vierde. De strijd om de overwinning gaat tussen de Sloveen en de Nederlander die het publiek laten genieten van een mooie wedstrijd. Het is toch de leider in het kampioenschap, Herlings, die wint voor Gajser. Bijna twintig minuten heeft Gautier Paulin de vijfde plaats in handen maar in de slotfase gaan de Fransman in de fout. Cairoli en Desalle weten de Husqvarna-rijder hierdoor te passeren. Jeremy Vanhorebeek komt als achtste over de finish, Glenn Coldenhoff wordt twaalfde maar door de straf van Leiber mag hij als elfde naar het starthek morgen.

Zowel MotorsportTV als Eurosport2 zendt de wedstrijden LIVE uit! De uitzendingen beginnen morgen vroeg al om 7 uur! De MXGP-wedstrijden zijn via de website van de NOS Studio Sport te volgen, Playsport Telenet klanten kunnen via de TV de MXGP-wedstrijden kijken vanaf 8uur!

MXGP Kwalificatie GP Asia:
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Tim Gajser Slo Honda
3 Jeremy Seewer CH Yamaha
4 Romain Febvre F Yamaha
5 Antonio Cairoli I KTM
6 Clement Desalle B Kawasaki
7 Gautier Paulin F Husqvarna
8 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
9 Max Anstie GB Husqvarna
10 Alessandro Lupino I Kawasaki
11 Glenn Coldenhoff NL KTM
12 Maxi Nagl D TM
13 Valentin Guillod CH KTM
14 Todd Waters Aus Honda
15 Lewis Stewart Aus Husqvarna
16 Rizky Hanif Kusparwanto Ind Husqvarna
17 Farhan Hendro Ind Husqvarna
18 Andre Sondakh Ind KTM
19 Evgeny Bobryshev Rus Suzuki
20 Aldi Lazaroni Ind Husqvarna
21 Julien Lieber B Kawasaki *
23 Kevin Strijbos B KTM *

* Tien plaatsen terug gezet na negeren van de gele vlag.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha