X

IMBA: Britse overmacht in Krasny Dvur.

De wedstrijd om het ‘IMBA Open’ klasse kende een valse start. In het Tsjechische Krasny Dvur werd de start van de eerste manche een halfuur vertraagt door een ongeval in een eerdere wedstrijd. Eenmaal gestart werd de eerste manche naar één ronde afgevlagd door een ongeval waarbij de Duitser Alex Farkas afgevoerd werd naar een ziekenhuis. Na de herstart volgde een ware Britse invasie. In beide manches werden de eerste vier plaatsen bezet door Britse motorcrossers. Het was uiteindelijk James Dodd die de dagwinnaar werd met twee mancheszeges. Landgenoot Paul Neale werd tweede in het dagklassement met een tweede en derde plaats in de manches. Jos Waterman maakte het podium compleet Brits met een tweede en vierde plaats in de manches. Hij bleef hiermee Shane Carless (GB) voor. Beste niet Brit was de Belg Jonas Salaets met een vijfde plaats in het dagklassement. Jeremy Joris (Bel) behaalde een negende plaats. Hij bleef hiermee de enige Nederlander Niels de Klein voor die tiende werd in het dagklassement. De derde manche werd door de eerdere ongevallen en de daardoor ontstane tijdgebrek niet meer verreden.

In de tussenstand van het EK blijft Carless aan de leiding. Hij wordt op één punt gevolgd door Dodd. Saleats staat op een vierde plaats met één punt achterstand op Waterman. Hij wordt gevolgd door de vierde Brit in de tussenstand van het EK: Paul Neale. De Klein staat met de negende plaats net voor Joris, die de top tien compleet maakt.

Eerste manche IMBA MX open:
1. James Dodd (GB), 2. Paul Neale (GB), 3. Shane Carless (GB), 4. Josh Waterman (GB), 5. Jonas Salaets (Bel).

Tweede manche IMBA MX open:
1. James Dodd (GB), 2. Josh Waterman (GB), 3. Paul Neale (GB), 4. Shane Carless (GB), 5. Jonas Salaets (Bel).

Dagklassement IMBA MX open:
1. James Dodd (GB) 120, 2. Paul Neale (GB) 104, 3. Josh Waterman (GB) 101, 4. Shane Carless (GB) 97, 5. Jonas Salaets (Bel) 90.

Tussenstand IMBA MX open:
1 Shane Carless (GB) 265, 2. James Dodd (GB) 264, 3. Josh Waterman (GB) 233, 4. Jonas Salaets (Bel) 232, 5. Paul Neale (GB) 218.

Door: Maycel de Bruijn
Fot: IMBA