X

IMBA: Mulders en Van de Wiel vergroten voorsprong.

Frank Mulders en Henry van de Wiel (NL) hebben in het Engelse Norley de dagzege behaald bij de IMBA zijspan. Het duo wist beide manches te winnen en vergroten hiermee hun voorsprong in de tussenstand van het EK. Met een derde en tweede plaats in de manches werden de Zwitsers Marco Boller en Maruis Strauss tweede in het dagklassement. Het tweede Nederlandse duo op het podium waren Mike Keuben & Lars de Laat die een tweede en vierde plaats in de manches behaalden. De thuis rijdende Tony Grahame en Harley Lloyd behaalden de vierde plaats in het dagklassement. De Duitsers Tim Prümmer & Tobias Lange blijven met een vijfde plaats in het dagklassement goed meedoen in de strijd voor de bovenste plaatsen van het EK. Beste Belgische combinatie waren Christof van der Veken & Dave Gorris met een achtste plaats in het dagklassement. De zijspannen reden dit maal twee manches in plaats van de gebruikelijke drie manches vanwege een zware val tijdens de IMBA dames.

In de tussenstand van het EK hebben Mulders & van de Wiel een voorsprong van 48 punten op Keuben & de Laat. Op de derde plaats volgen Boller & Strauss. Prümmer & Lange staan vierde. Thom van de Lagemaat & Han van Hal (NL) waren niet aanwezig en vallen uit de top vijf. De vijfde wordt nu ingenomen door Sam Osbaldiston & Nathen Cooper (GB). Beste Belgische combinatie zijn wederom Van der Veken & Gorris die op een achtste plaats staan.

Eerste manche IMBA zijspan:
1. Mulders & van der Wiel (NL), 2.Keuben & de Laat (NL), 3. Boller & Strauss (Zwi), 4. Prümmer & Lange (Dui), 5. Grahame & Lloyd (GB).

Tweede manche IMBA zijspan:
1. Mulders & van der Wiel (NL), 2. Boller & Strauss (Zwi), 3. Grahame & Lloyd (GB), 4. Keuben & de Laat (NL), 5. Prümmer & Lange (Dui).

Dagklassement IMBA zijspan:
1. Mulders & van der Wiel (NL) 120, 2. Boller & Strauss (Zwi) 104, 3. Keuben & de Laat (NL) 101, 4. Grahame & Lloyd (GB) 95, 5. Prümmer & Lange (Dui) 92.

Tussestand IMBA zijspan 2018:
1 Mulders & van der Wiel (NL) 608, 2. Keuben & de Laat (NL) 560, 3. Boller & Strauss (Zwi) 524, 4. Prümmer & Lange (Dui) 478, 5. Asbaldiston & Cooper (GB) 398.

Tekst: Maycel de Bruijn
Foto: Geoff Griffiths