Maakt Alex Martin de overstap naar Joe Gibbs Racing?

Maakt Alex Martin de overstap naar Joe Gibbs Racing?
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het is behoorlijk rustig als het gaat om ‘de malle transfermolen’ die slechts een paar rondjes heeft gemaakt. Dit geldt zowel voor de USA als het FIM Wereld Kampioenschap MXGP-MX2. De grootste verandering aan de andere kant van de plas komt van Alex Martin. Hij zou de overstap maken naar Joe Gibbs Racing om daar teamgenoot te worden van Jimmy DeCotis en Enzo Lopes!

De plek van Martin bij Team Troy Lee Design-KTM zou worden ingenomen door Mitchell Faulk. De overige rijders samenstelling bij TLD blijft gelijk. Hetzelfde geldt voor Star Racing-Yamaha waar alle contract nog lopen voor 2019. Er is echter een kans dat Aaron Plessinger de overstap maakt naar de YZ450F. Zeer waarschijnlijk wordt hij daar de teamgenoot van Justin Barcia. Dat betekend dat Cooper Webb gaat vertrekken, hij zou volgens ‘radio-paddock’ de teamgenoot worden van Marvin Musquin bij KTM.
Bij Team Pro Circuit-MonsterEnergy gaat Joey Savatgy vertrekken. Hij moet naar de 450F-klasse. Zeer waarschijnlijk blijft hij wel trouw aan Kawasaki, Savatgy wordt genoemd als de teamgenoot van Eli Tomac. Josh Grant heeft door een blessure weinig gereden dit jaar en hij zou er aan denken de stoppen! De plek van Savatgy bij Team PC wordt ingenomen door ‘rookie’ Garret Marchbanks.
Ook bij Husqvarna lijkt alles al geregeld voor 2019 want Jason Anderson heeft een nog lopend contract. Hij krijgt Zach Osborne als teamgenoot en Osborne wordt vervangen door Thomas Covington!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Simon Cudby

Uw reacties