X

Mulders & van de Wiel winnen en pakken leiding IMBA zijspan

Na de eerste IMBA-wedstrijd ooit in Oostenrijk traden de zijspancombinaties afgelopen weekend aan voor hun derde wedstrijd van het seizoen in het Franse Vierzon. Opnieuw was het een Nederlandse combinatie die plaats mocht nemen op de hoogste trede van het podium. Frank Mulders & Henry van de Wiel behaalden de dagzege met een eerste, vierde en eerste plaats in de manches.

De tweede plaats was voor de Zwitsers Marco Boller Marius Strauss. In de manches eindigde deze combinatie ook drie maal op de tweede plaats. Tim Prümmer & Tobias Lange (Dui) maakten het podium compleet.

IMBA-leiders Mike Keuben & Lars de Laat werden zesde in het dagklassement en verloren hierdoor de koppositie. Beste Belgische combinatie waren ditmaal Christof v/d Veken  & Dave Gorris met een elfde plaats algemeen.

In de tussenstand van het EK hebben Mulders & van de Wiel de leiding overgenomen van Keuben & de Laat. Nieuw in de top vijf zijn Thom v/d Lagemaat & Andy Schlinnertz. Beste Belgisch duo zijn v/d Veken & Gorris op de elfde plaats met 265 punten.

De volgende wedstrijd voor de zijspannen is dit weekend in Engeland waar eveneens de dames zullen strijden om de EK-punten.

Eerste manche IMBA zijspan
1. Mulders & van de Wiel (Ned), 2. Boller & Strauss (Zwi), 3. Prümmer & Lange (Dui), 4. Chanteloup & Chanteloup (Fra), 5. Grahame & Lloyd (GB).

Tweede manche IMBA zijspan
1. Keuben & de Laat (Ned), 2. Boller & Strauss (Zwi), 3. Prümmer & Lange (Dui), 4. Mulders & van de Wiel (Ned), 5. Chanteloup & Chanteloup (Fra).

Derde manche IMBA zijspan
1. Mulders & van de Wiel (Ned), 2. Boller & Strauss (Zwi), 3. Grahane & Lloyd (GB), 4. van de Lagemaat & Schlinnertz (Ned), 5. Keuben & de Laat (Ned).
Dagklassement IMBA zijspan
1 Mulders & van de Wiel (Ned) 167, 2. Boller & Strauss (Zwi) 162, 3. Prümmer & Lange (Dui) 143, 4. Grahame & Lloyd (GB) 138, 5. Chanteloup & Chanteloup (Fra) 133.
Tussenstand IMBA zijspan 2018
1 Mulders & van de Wiel (Ned) 488, 2. Keuben & de Laat (Ned) 459, 3. Boller & Strauss (Zwi) 420, 4. Prümmer & Lange (Dui) 386, 5. van de Lagemaat & Schlinnertz (Ned) 333.
Tekst: Maycel de Bruijn
Foto: Rudy van Mol