Producttest: Razorback banden

Producttest: Razorback banden
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Razorback bandenset wordt bij 24MX aangeboden tegen minder dan €70. Daarmee is dit zeker een van de meest voordelige alternatieven op het gebied van crossbanden. Deze rubbers, die zich onderscheiden door de rode Z op de zijkant, mikken vooral op prijsbewuste rijders. Banden zijn uiteraard één van de meest verbruikte onderdelen op een volledig seizoen, maar wat zijn deze banden in de praktijk waard?

Om de kwaliteit van dit nieuwe merk te beoordelen gaven we een set mee aan testrijder Florent Lambillon. Florent is een jonge beloftevolle Inter MX2 bij de AMPL. De Suzuki rijder maakte eind vorig jaar nog furore tijdens de Winter Olympics (een grote amateurwedstrijd) in Florida waar hij tweede werd in de 450. Niet de eerste de beste dus.

Zoals meestal in de AMPL worden harde banen opgezocht. Dat was ook het geval tijdens deze bandentest in Winville. “Ik reed zaterdag tijdens de vrije training met de Razorback-banden om al vertrouwd te raken met het gevoel voor de tijdtraining van zondag,” zei Florent. “Op een moeilijk circuit zoals dat van Winville was ik aangenaam verrast door de grip, zowel voor als achter. Mijn tijd in de kwalificaties sprak eigenlijk voor zich want op deze verraderlijke baan zette ik de vijfde tijd neer op een halve seconde van Tony Bogaert teken. Ik had wel wat moeite om te wennen aan de voorband. De grip is op zich uitstekend, maar het leek me moeilijk om de limiet van de band te voelen. Daarmee bedoel ik om te anticiperen op het moment waarop de band zijn limiet qua grip bereikt en wanneer je daar over gaat. Hoe dan ook, het is zeker een goed product. Vooral omdat de bandenslijtage op een veeleisend circuit als dat van Winville wel goed mee viel. “

Bekijk het product op 24MX

Uw reacties