X

Thomas Covington staat weer op het GP-podium.

Thomas Covington van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de veertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Loket, Tsjechië meegestreden voor de overwinning. Covington wist in beide manches op een tweede plaats over de finish te komen en werd hiermee derde in het dagklassement.

Covington kwam sterk voor de dag op het technische circuit van Loket. Het weekend kon op zaterdag niet beter beginnen want Covington won de kwalificatieheat en veroverde hiermee de pole-position. Met de twee tweede plaatsen die hij in de manches wist te behalen, blijft hij op een zesde plaats staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2.

Thomas Kjer Olsen wist zijn goede vorm van de afgelopen weken in Loket verder te zetten. Nadat hij derde werd in de kwalificatieheat kwam hij bij de start van de eerste manche ten val. Vanaf een laatste plaats vocht hij zich helemaal terug naar een zevende plaats en voegde hier later op de dag een vierde plaats aan toe, waarmee hij vijfde werd in het dagklassement.

Over twee weken staat de thuis Grand Prix van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing op de kalender in het Belgische Lommel.

Commentaar Thomas Covington: “Het was een goed weekend en ik ben blij dat ik twee goede resultaten neer heb weten te zetten. Het voelde ook goed dat ik de kwalificatieheat op zaterdag wist te winnen. In de eerste manche pakte ik een goede start en na een aantal inhaalmanoeuvres wist ik de koppositie te pakken. Ik reed iets te verkrampt waardoor Vlaanderen mij wist te passeren. Ondanks dit vond ik dat het rijden goed ging en ik was tevreden met de tweede plaats. In de tweede manche pakte ik een betere start maar ik had moeite om Jacobi te passeren. Toen ik hem eenmaal had, keek ik tegen een achterstand aan op Prado. Ik heb alles gegeven en wist het gat tot aan Prado te dichten. Ik deed er alles aan om hem te pakken en de Grand Prix te winnen. Helaas mocht het niet zo zijn. Al met al ben ik blij met mijn snelheid. Mijn motor werkt goed en ik blijf vechten voor de dagzeges.”

Commentaar Thomas Kjer Olsen: “Ik ben tevreden met de vijfde plaats in het dagklassement. Het is niet het hoogst haalbare resultaat maar na mijn val in de eerste manche, was dit het meeste wat ik kon doen. Na de val moest ik diep gaan om van een laatste plaats terug te komen naar een zevende plaats. Het was een zware manche waarin ik veel energie heb verspeeld. De start van de tweede manche was veel beter en in de tweede ronde had ik de derde plaats in handen. In het begin had ik het moeilijk om een goed tempo te rijden maar naarmate de wedstrijd vorderde werd dit beter. Ik ben tevreden over mijn vierde plaats. Ik heb alles gegeven dit weekend en dat is wat het belangrijkste is. Ik kijk nu uit naar de Grand Prix in Lommel.”

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo