Van der Voorn boekt tweede zege op rij.

Tijdens de MON PROX jeugd motorcross in Horst heeft Boyd van der Voorn voor de tweede maal op rij de dagzege gegrepen in de MX2 jeugd klasse. De Yamaha MX Rookie-team rijder wist op circuit De Reulsberg beide manches te winnen. Op de tweede plaats eindigde ondanks een val in de eerste manche kampioenschapsleider Rowen Driessen. Hij bleef op basis van de uitslag in de tweede manche Twan de Weerd voor die met een gelijk aantal punten derde werd.

Eerste manche
Het was van der Voorn die de kopstart pakte. Achter hem zaten Driessen en de Weerd. Driessen probeerde in de derde ronde de koppositie over te nemen en kwam hierbij ten val. Hij viel hierdoor terug naar de zevende plaats. De Weerd kwam op de tweede plaats te liggen. Achter hem was Jelle Bankers inmiddels voorbij gegaan aan Sasha Rutten en even later ging ook Kevin Simons voorbij aan Rutten. De Weerd moest alles in het werk stellen om in de buurt van van der Voorn te blijven, maar vanaf halverwege de manche liep van der Voorn per ronde toch langzaam maar zeker uit om uiteindelijk met een voorsprong van 20 seconden de manche winnend af te sluiten. De Weerd eindigde als tweede voor Bankers De inhaalrace van Driessen eindigde op de vierde plaats en hij bleef hiermee Simons voor.

Tweede manche
De strijd in de tweede manche zat vooral in het eerste deel. De Weerd pakte kopstart voor Driessen en van der Voorn. Na drie ronden was de koppositie voor van der Voorn die zowel Driessen als de Weerd was gepasseerd. Twee ronden later moest van der Weerd ook Driessen voorbij laten en twee ronden voor het einde ging ook Bankers aan hem voorbij. Van der Voorn won opnieuw de manche voor Driessen, Bankers en de Weerd. Nu bleef Rutten wel voor Simons en pakte hiermee de vijfde plaats in de manche.

In de netto-tussenstand van de ProX MX 2 jeugd 2018 waren er volop verschuivingen in de top vijf. Driessen blijft aan de leiding. Van der Voorn stijgt van de vierde naar de tweede plaats. Rutten komtt de top vijf binnen op plaats vier en ook Michon Voets komt ondanks zijn afwezigheid na deze dag de top 5 binnen. Dit alles gaat ten koste van de eveneens afwezige Jeremy Knuiman.

Overige klassen
De zege bij de 85cc grote wielen ging met twee manchezeges naar een oppermachtige Jan Krug. Bailey van Aken behaalde de tweede plaats voor Konrad Fuchs. Bij de 85cc kleine wielen was Levi Schrik de snelste. Hij bleef Danilo Riemsdijk voor. Kim Peters werd op ruime achterstand derde.

Bij de quads special was de dagzege voor kampioenschapsleider Kenji Veld. Sem Alards behaalde de tweede plaats. Sam Nikkels nam voor de tweede maal dit seizoen plaats op het podium met de derde plaats.

Anthony Visser won bij de 65cc grote wielen. Hij won eveneens beide manches. De tweede plaats was op basis van de tweede manche voor Joey Daneel. Jippe Selen werd met zijn derde plaats in de tweede manche ook derde in het dagklassement. Bij de 65 cc kleine wielen won Sem Taspinar met een tweede en eerste plaats in de manches. Jayson van Drunen werd op basis van de tweede manche tweede in het dagklassement. Hij bleef Dex van den Broek voor.

In de klasse quads standaard ging de zege opnieuw naar Mike Verbakel. Diego Hanen bleef in de tweede manche in een gevecht Mirthe van de Werken voor en werd ook tweede in het dagklassement. Van der Werken maakte het podium compleet.

Bij de 50cc automaten was Jenairo Beerens veruit het sterkste. Hij wist in beide manches het complete veld te dubbelen. Stan Pijpers behaalde met zijn tweede plaats zijn beste resultaat van het seizoen. Hij bleef hiermee Vinny Bouten voor.