X

Vervangt Jeremy Seewer Van Horebeek?

Eerder raakte al bekend dat Monster Energy Yamaha Factory Racing het contract met Jeremy Van Horebeek niet zou verlengen. De 28-jarige Belg moest dit jaar te vaak geblesseerd rondrijden om zijn beste niveau te halen. Toch presteerde ‘the Jerre’ in vijf seizoenen als Yamaha rijder erg constant.

Een wissel van de wacht waarbij een jonge rijder naast Romain Febvre komt, dàt lijkt de voornaamste reden voor Yamaha om niet verder te gaan met Van Horebeek. Het feit dat het sportieve plafond van de Belg ondertussen duidelijk is en de loonsverwachtingen van een vaste waarde die sinds 2010 fabrieksrijder is, spelen evenmin in het voordeel van ‘the Jerre’.

Als vervanger van Van Horebeek wordt vooral Jeremy Seewer getipt. De Zwitserse MXGP rookie is bezig aan een uitmuntend eerste seizoen en ligt ook volgend jaar nog onder contract bij Yamaha. “Ik kan alleen maar zeggen dat ik twee jaar lang voor Yamaha Europe heb getekend, daarbij is niet gestipuleerd dat het om één bepaald team gaat,” zei Seewer. “We bepalen dus samen waar ik zou kunnen rijden. Wilvo Yamaha is al een heel mooi en goed georganiseerd team. Ik voel me hier ontzettend op mijn gemak terwijl we nog niet eens een volledig seizoen samen zijn. Het team is heel professioneel in hun aanpak. Ik ben hier dan ook heel blij. Er zijn kleine dingen die ik persoonlijk zou willen verbeteren om mijn ‘kleine kasteel’ van mensen rond mij op te bouwen. Net zoals ik dat bij Suzuki heb gedaan met de mensen om me heen, maar zoiets kost natuurlijk tijd.”

Voor Jeremy Van Horebeek lijken de kansen op een (semi)-fabriekszitje heel klein. Het aantal vrije plaatsen in de MXGP is momenteel immers erg beperkt.

Foto’s: Yamaha Racing
Tekst: Adam Wheeler/Tom Jacobs