X

Positieve Bulgaarse GP voor Kemea Yamaha

Geen Jago Geerts in actie op de snelle en heuvelachtige omloop in Bulgarije. De Belg herstelt nog van een sleutelbeenbreuk en hoopt over drie weken zijn comeback te maken in de GP in Assen. Toch was Bulgarije een positieve GP voor Kemea Yamaha. Ben Watson finishte vijfde op het old school circuit in Sevlievo, terwijl Anthony Rodriguez achtste eindigde.

Ben Watson nam een degelijke start (zesde) in de eerste reeks, maar verloor twee plaatsen na een kleine val in de derde ronde. De Brit had wat tijd nodig om het goede ritme opnieuw te vinden. Eens gevonden, kon hij nog twee plekjes opschuiven, voorbij Van Doninck en Weltin, naar de zesde plaats. Zijn teammaat Anthony Rodriguez startte net buiten de top 10, maar crashte in de eerste ronde en moest als laatste hervatten. De Venezolaan moest hard knokken om nog zeven WK-punten te sprokkelen op de veertiende plaats.

Watson nam ook in de tweede reeks een goeie start op zijn YZ250F (vijfde) en schoof al snel door naar de vierde plek nadat hij Weltin te grazen had genomen. Na een lichte valpartij van Pauls Jonass stootte de Brit door naar de derde plek. Een plaats die hij leek vast te houden, totdat Jonass op het einde van de race nog sterk terugkwam en Watson opnieuw naar plek vier verwees. Rodriguez kende opnieuw pech in de start. Hij zat vast achter een gevallen rijder en moest opnieuw van achteruit (18de) terugkomen. A Rod liet er geen gras over groeien en raasde snel door het pak om uiteindelijk zesde te eindigen. Goed voor een achtste plaats in de GP-eindstand.

Watson eindigde vijfde in de Grote Prijs en blijft vierde in de WK-stand. Hij liep zelfs iets verder uit op Covington en Vlaanderen.

Ben Watson: “Dit was een positief weekend, zeker en vast een stap in de goeie richting na enkele moeilijkere weken. Dit is een resultaat waarop we verder kunnen bouwen. We moeten nog steeds enkele punten verbeteren. Ik wil iedere wedstrijd vooruitgang blijven boeken. Zowel aan de motor als bij mezelf. Daarom focus ik ook niet op de WK-stand. Het is in eerste instantie mijn doel om zo snel mogelijk weer voor een GP-podium mee te strijden.”

Anthony Rodriguez: “Ik had een zware crash in de eerste ronde van de eerste reeks omdat een andere rijder op een sprong van de ene kant naar de andere ging. Het duurde een tijdje voor ik verder kon. Toch slaagde ik er nog in om 14de te eindigen. In de tweede reeks viel er iemand vlak voor me, waardoor ik opnieuw aan een remonte moest beginnen. Deze keer was ik wel snel weg, kon ik enkele goeie inhaalacties doen en tot op de zesde plaats oprukken. Een resultaat waar ik best tevreden mee ben.”

Marnicq Bervoets: “Het was best een goeie GP voor ons. Watson leek weer in goede doen dit weekend. In de eerste reeks had hij nochtans was problemen met zijn achterrem. Dat kostte hem toch wel wat tijd en plaatsen. Hij reageerde sterk in de tweede reeks, waarin hij weer de strijd met de toppers aanging. Ook belangrijk: hij liep verder uit op Covington en Vlaanderen in de WK-stand. Rodriguez moest in beide reeksen van ver terugkomen. Hij verraste me opnieuw met zijn snelheid en doorzettingsvermogen.”

 

Foto’s: shotbyBavo