X

Britten kiezen voor Anstie, Watson en… Searle

Met iets meer dan zes weken tot de Monster Energy Motocross of Nations in Red Bud maakte de Britse Teammanager Mark Chamberlain zijn selectie bekend. Tommy Searle (MXGP), Ben Watson (MX2) en Max Anstie (MX Open) zullen Team GB in de VS vertegenwoordigen.

Eerder deze week al kreeg Jake Nicholls te horen dat hij er niet bij zat. Desondanks liet Nicholls in eigen land en in de VS (top-10 in Red Bud) en in Canada sterke prestaties optekenen. Eigenlijk waren Ben Watson, bezig aan een fantastisch seizoen in de MX2 en Max Anstie al zo goed als certitudes. Zeker door de blessure van Dean Wilson en de tegenvallende prestaties van Shaun Simpson. Hoewel Nicholls aangaf daat hij erg teleurgesteld was, wenste hij erg sportief zijn collega’s het allerbeste.

Veteraan Tommy Searle is bijzonder opgetogen met zijn selectie: “Ik ben blij dat ik opnieuw gekozen ben om voor mijn land te rijden. Het wordt dit jaar mijn 10de deelname. Ik weet wat ik kan verwachten en wat nodig is.  We zullen als een team samenwerken en alles geven! “

De MX2-plaats gaat naar Ben Watson die  zijn debuut maakt voor Team GB op de MXON. De 21-jarige Kemea Yamaha rijder staat momenteel vierde in het WK MX2. “Ik ben super  gemotiveerd om deze kans te grijpen. Ik voel me bevoorrecht om geselecteerd te worden en kan niet wachten om samen met Max en Tommy alles te doen wat ik kan om Team GB weer op het podium te krijgen. We gaan er voor!”

Dit jaar gaat Max Anstie in de Open klasse van start op zijn Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-machine. Na het behalen van een dubbele overwinning in Matterley Basin vorig jaar heeft Max bewezen dat hij z’n team op sleeptouw kan nemen. Max heeft dit seizoen al een aantal eindpodiums gereden in de MXGP: “Ik kijk dit jaar erg uit naar de MXON! Ik ga mijn land met trots vertegenwoordigen en probeer ons weer op het podium te krijgen! “

Teammanager Mark Chamberlain zei: “Dit jaar is het erg moeilijk geweest om het team te kiezen. Er moesten veel verschillende hindernissen overwonnen worden om tot deze beslissing te komen. Ik ben tevreden met de geselecteerde rijders en ik vind dat we met een heel sterk team naar Red Bud trekken. Ik wil graag zowel de geselecteerde piloten als wie het niet haalde, bedanken voor hun professionaliteit. Het is geweldig om zoveel goede rijders te hebben die allemaal deel willen uitmaken van Team GB zijn! “

ACU Motocross Commité voorzitter, Steve McCauley, zette de woorden van Mark Chamberlain kracht bij: “De rol van een teammanager is moeilijk genoeg. Voeg daarbij de passie van de motorcrossfans en rijders in combinatie met sociale media waarop iedereen zijn mening kwijt kan en de taak van een teammanager wordt nog angstaanjagender! Mark heeft dit jaar daarom een aantal uiterst moeilijke beslissingen moeten maken.

“De rijdersselectie zelf was op zich al problematisch genoeg, maar voeg daar het budgettaire aspect aan toe en je krijgt een waar mijnenveld met veel variabelen. Zo ingewikkeld zelfs dat we andere landen hebben gezien die dit jaar bedankten om mee te doen. Nu moeten we allemaal achter Team GB staan om ze weer naar een nieuw podium toe te juichen. Ik weet zeker dat elke rijder met trots de Britse vlag zal dragen en zich 110% zal inzetten voor ons doel!”

Foto’s: Ray Archer, JP Acevedo, shotbyBavo