X

Covington net naast het podium in Zwitserland

Thomas Covington van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft het podium op 1 punt gemist tijdens de zestiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Zwitserse Frauenfeld. Na een sterke derde plaats in de eerste manche, kwam Covington in de tweede manche na een slechte start niet verder dan een zesde plaats waarmee hij vierde werd in de daguitslag.

Thomas zette zijn stijgende lijn van het tweede deel van het seizoen verder in Zwitserland. In de eerste manche had hij al snel de vierde plaats in handen. In het tweede deel van de wedstrijd maakte hij een belangrijke inhaalmanoeuvre en kwam als derde over de finish. In de tweede manche nam hij geen goede start en moest een inhaalrace rijden. Alles gevend kwam hij nog terug naar een zesde plaats maar miste hiermee net het podium.

Thomas Kjer Olsen moest in de eerste manche diep gaan door een val in de eerste ronde. Olsen kwam vanuit de achterhoede terug naar een tiende plaats maar revancheerde zich in de tweede manche door als vijfde binnen te komen. Met deze resultaten eindigde hij op een zevende plaats in het dagklassement en blijft hiermee op een derde plaats staan in de tussenstand.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing reist nu door naar Bulgarije waar volgend weekend de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt verreden op het circuit van Sevlievo.

Commentaar Thomas Covington: “Mijn rijden was het hele weekend goed en daar ben ik blij om. Ik had een goede snelheid en heb mijn best gedaan om goede resultaten te behalen. Op een circuit zoals deze is het moeilijk om het verschil te maken. In beide manches had ik het moeilijk bij de start en dat is echt een punt waar aan gewerkt moet worden. Met betere starts hadden we hier zeker weer op het podium gestaan. We komen steeds dichterbij het einde van het seizoen en ik voel me sterker en sterker. Ik kijk uit naar de volgende twee Grand Prix’s in Bulgarije en Turkije.”

Commentaar Thomas Kjer Olsen: “Dit was niet het beste weekend voor mij. In de eerste manche kwam ik in de eerste ronde ten val en moest vanuit de achterhoede terug komen. Tussen de manches hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd en dit pakte beter uit in de tweede manche. Ondanks dat ik niet de beste start pakte, wist ik er toch een vijfde plaats uit te halen. Al met al ben ik tevreden met mijn zevende plaats in het dagklassement en ik kijk uit naar de volgende twee Grand Prix’s. Ik vind het circuit van Sevlievo echt fantastisch en ik hoop dat ik daar kan strijden voor goede resultaten.”

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna