X

De Waal 14de in loodzwaar Lommel

Kenners en locals noemen circuit De Heeserbergen ook wel eens Lommelwood. Dé plaats bij uitstek om motorcross sterren te spotten die er zo vaak komen trainen. Dit weekend was er echter niets glamoureus aan de Lommelse zandvlakte! In erg hete en fysiek zware omstandigheden eindigde Micha-Boy De Waal er 14de.

Dankzij zijn 14de plaats in de eindstand evenaarde de sympathieke coureur uit Veen zijn beste resultaat van het jaar dat hij in Kegums liet optekenen. Van de 29ste stek die hij twee GP’s geleden in het WK bezette, is De Waal nu opgeklomen naar de 26ste plaats in de tussenstand.

Aangezien Micha vooral uitblinkt in het zand was hij hongerig naar meer in de thuisrace van zijn team. In de tijdstraining waren de onderlinge verschillen minimaal. De 23-jarige Nederlander kwalificeerde zich als 17de op 0,6 seconden van de 13de plaats. In de kwalificatierace kwam De Waal nooit in het juiste ritme zodat hij vrede moest nemen met de 15de positie.

Op zondag begon de eerste manche slecht voor De Waal. Ondanks zijn val in de openingsronde knokte de No Fear Energy rijder zich vanop de allerlaatste plaats in zijn nimmer aflatende stijl naar de 15de plaats. Een geweldige prestatie zonder meer. Micha’s rondetijden waren dan ook vergelijkbaar met die van de top-10. De tweede race begon heel wat beter voor “MBDW”. De Waal reed in de aanvangsfase dan ook in 9de stelling. Helaas eiste het loodzware Lommelse terrein, de hitte en zijn uitputtende eerste race hun tol. De #34 Jumbo No Fear Vamo Honda rijder probeerde om zich vast te klampen aan de 11de plaats maar moest finaal genoegen nemen met een 14de plek.

Het Jumbo No Fear Vamo Honda racing team komt op 18 en 19 augustus opnieuw in actie in de 16de ronde van het 2018 FIM WK motorcross in het Zwitserse Frauenfeld.

Micha-Boy De Waal: “Het draaide eigenlijk vierkant op zaterdag. Vooral omdat ik gewoon geen goed gevoel met het circuit had. Op zondag kon ik wel goed mijn ding doen op de baan. Ik reed goed in de eerste manche toen ik van de laatste plek terug kwam naar 15de. In de tweede manche had ik uitzicht op de 10de plaats. Dat zat er uiteindelijk niet in waarschijnlijk omdat ik té hard had gepusht in de eerste manche. Punten scoren in beide reeksen is natuurlijk maar ik had toch liever een top-10 of top-12 neergezet.”