X

Dubbele top-10 Mathias Van Hoof in Vagney

Voor de 7de en 8ste manche van het BK enduro werd afgereisd naar Vagney in de franse Vogezen. Zowel op zaterdag als zondag moest er 200km pittige verbinding worden gereden met 90% offroad, erg veel stenen en temperaturen boven de 30 graden maakten het tot een ware uitputtingsslag.

Tel daarbij nog eens 2 heel technische specials op de franse bergflanken, ziedaar alle ingrediënten voor een prachtige wedstrijd.

“ Wat een zware race was me dat zeg. Zowel de proeven als de verbinding waren helemaal kapot gereden. De ondergrond was zo droog dat deze direct omgeploegd werd. Ik startte zaterdag goed met direct een top10 tijd op sp1. De daarop volgende specials had ik steeds problemen met de stenen en kwam vast te zitten.”


De Beta Denicol piloot uit Herentals behaalde ondanks de moeilijkheden zijn beste resultaat van het jaar met een 10de plaats scratch van de belgen.

“ ‘s Zondags stond ik toch wat stijf en stram op. Dat merkte ik ook op sp1 waar het niet goed vlotte. De volgende 3 specials gingen dan weer super goed met 2x een top 10 tijd. In de laatste ronde met nog 2 specials te gaan was ik helemaal leeg. Ik had teveel energie verbruikt op de moeilijke verbinding en proeven merkte ik, twee valpartijen als gevolg. Dit was de mooiste maar tegelijk ook de zwaarste wedstrijd die ik al gereden heb. Veel afgezien, veel bijgeleerd  en veel ervaring opgedaan op al die Franse stenen!, wist een vermoeide maar tevreden Mathias achteraf te vertellen. Door de 2 valpartijen op het laatst van de dag verloor hij net de 9de plaats met amper 0.45 sec. Desondanks mag de 1e jaars Inter piloot tevreden zijn met een 10de plaats scratch en een 2de plaats in E3. Binnen 2 weken staat de 12h van La Chinelle op het programma.

Foto: Laurent Manon photographie VFC