X

EMX125 leider Rene Hofer lang buiten strijd

De 16-jarige Rene Hofer was bezig aan een fantastisch 2018. In de EMX125 stond de beloftevolle Oostenrijker aan de leiding en ook in de ADAC Youngster Cup was Hofer uitstekend op dreef. Door een zware val het voorbije weekend in Tensfeld liep hij vier gebroken ribben en twee breuken in zijn bekken op.

Gisteren werd Hofer per helikopter overgebracht van een lokaal Duits ziekenhuis naar de universiteitskliniek van Wells in Oostenrijk. Daar gaat de onfortuinlijke KTM Junior Team rijder vandaag onder het mes om twee platen in zijn bekken aan te brengen. Het liep voor Rene fout toen hij op de afsprong van een tafel een steen raakte en van de motor werd geworpen. Hofer won tot dusver 4 van de 10 EMX125 reeksen. Daarnaast behaalde hij twee eindzeges en stond vier keer op het podium in de 5 ronden tot nu toe.

Ook in de Youngster Cup waar hij op een viertakt reed, stond Rene aan de leiding.

Sowieso komt Hofer dit seizoen niet meer in actie. Dit betekent ook meteen dat de huidige nummer twee in de EMX125, Thibault Benistant, in pole positie ligt voor de titel. Er staan in het EK 125cc nog 3 ronden op de kalender. De eerstvolgende wedstrijd is dit weekend in Lommel.

Tussenstand EMX125, na vijf ronden
1. Rene Hofer (AUT, KTM), 202 points; 2. Thibault Benistant (FRA, YAM), 172 p.; 3. Emil Weckman (FIN, KTM), 136 p.; 4. Petr Polak (CZE, KTM), 128 p.; 5. Mattia Guadagnini (ITA, HUS), 104 p.; 6. Tom Guyon (FRA, KTM), 104 p.; 7. Raivo Dankers (NED, KTM), 103 p.; 8. Lion Florian (GER, KTM), 95 p.; 9. Raf Meuwissen (NED, KTM), 93 p.; 10. Filip Olsson (SWE, HUS), 76 p.;

De MXMag redactie wenst Rene een voorspoedig herstel!

Foto: Ray Archer