X

Geerts en Bervoets met speciaal gevoel naar Lommel

Precies een jaar geleden werd de overstap van Jago Geerts van Sahkar-KTM naar KEMEA-Yamaha bekendgemaakt. Jago maakte toen zijn GP debuut in Lommel en toonde direct zijn snelheid. Eén jaar later is hij bezig aan een fantastisch eerste seizoen op WK niveau.

Jaar na jaar groeide KEMEA-Yamaha naar een hoger niveau in de GP’s. Voor het Belgische team is Lommel echter steeds een uitzonderlijk wedstrijd geweest. Dat is voor teammanager Marnicq Bervoets dit jaar zeker het geval nu MX2 super rookie Jago Geerts volop in de spotlights staat.”De Grote Prijs is Lommel is natuurlijk belangrijk voor ons team. Het is dicht bij huis en er komen veel sponsors kijken. Het zou dus leuk zijn om die mensen op een goed resultaat te trakteren. Met Ben Watson en Jago Geerts beschikken we over twee heel goede zandrijders. We mogen dus zeker iets verwachten van die twee,” legt Bervoets uit.

Natuurlijk rij je niet zomaar eventjes richting podium, want er zijn nog enkele andere goede ‘zandhazen’. Al is de kans om in de top drie te duiken hier wel groter dan op een harde baan. Of dat voor extra druk zorgt? Niet echt. Zowel Ben als Jago kunnen presteren onder druk.”

In de tussenstand prijkt Jago Geerts op een geweldige zevende plaats. Wedstrijd na wedstrijd zet hij een nieuwe mijlpaal neer. De 2018 Dutch Masters MX2 kampioen behaalde in het zanderige Kegums al zijn eerste podium. In Letland werd Geerts tweede. Tijdens de vorige GP in Loket stormde de ex-125cc wereldkampioen naar de tweede plaats in de kwalificatierace. Om maar te zeggen dat Jago in topvorm verkeert.


Jago Geerts: “Ik moet bekennen dat ik toch al een tijdje naar deze Grote Prijs uitkijk. Ik woon op amper 15 kilometer van Lommel. Ik rij dus echt voor eigen publiek. Er zullen dan ook heel wat familieleden en vrienden naar Lommel komen. Dat geeft deze wedstrijd natuurlijk een extra tintje. Bovendien is het diep zand, mijn favoriete ondergrond. Ik wil hier natuurlijk sterk voor de dag komen, maar toch mag ik niet te veel druk op mezelf leggen. In het begin van het seizoen heb ik gezegd dat top 10 mooi zou zijn. Ook in Lommel, al kijk ik stiekem toch wel richting top vijf.”

Foto’s: Bavo Swijgers, Yamaha Racing