X

Horgmo stond met een been op het hoogste schavot.

Alles leek op zijn plek te vallen tijdens de achtste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc. Na een sterke tweede plaats in de eerste manche reed Kevin Horgmo de tweede wedstrijd van het weekend ruim aan de leiding. In de slotfase gaat de Noor echter onderuit en hij verliest daarmee de dagzege. Een bittere pil voor zowel de crosser als het CreyMert Racing Team. In het EMX125 kende David Braceras Martinez helaas weinig succes, de Spanjaard kwam niet door de kwalificatie.

250cc:
In de kwalificatie laat Kevin direct zien het goed naar zijn zin te hebben in Lommel. De Noor stuurt de DAM Racing-KTM naar een derde tijd in de tijdtraining. De eerste manche begint Kevin nipt buiten de top vijf aan de wedstrijd over 25 minuten en twee ronden. Vervolgens werkt hij zich snel naar de tweede plaats maar leider Boisrame neemt afstand. Na zo’n tien minuten komt Kevin echter terug bij de Fransman maar bij een aanval gaat het mis. De FXR-geklede crosser komt ten val en zakt terug naar de vierde plaats. Vervolgens werkt hij zich toch weer terug en in de laatste ronde vindt hij de aansluiting bij leider Renaux. Het is een bijzonder spannende finale maar Renaux weet nipt de overwinning te pakken voor Kevin en voormalig kampioen Mel Pocock.
In de tweede manche neemt Pocock de beste start maar bij het uitkomen van de eerste bocht neemt Kevin de leiding over. De 17-jarige crosser van het team uit Opglabbeek komt met bijna drie seconden voorsprong uit de eerste ronde. Na tien minuten wedstrijd lijkt Pocock de aansluiting te vinden maar vervolgens weet Kevin zich toch weer los te werken. Met een leuke voorsprong begint Kevin aan de laatste twee ronden maar niet veel later gaat het mis. Op een snelle sprong slaat de achterkant opzij en wordt Kevin van de motor gegooid. Als een vis duikt de blonde crosser in het zand en hij is duidelijk dizzy. De wedstrijd wordt als 25e nog afgesloten maar overwinning verdwijnt als sneeuw voor de zon.

125cc:
Het weekend van David Braceras Martinez verliep niet naar wens, de Spanjaard kwam niet door de kwalificatie. In de tijdtraining wist hij zich niet bij de snelste 18 rijders te plaatsen. Later op de dag tijdens de ‘laatste kans’ moest de Spanjaard zich in de top vier rijden. Net buiten de top tien komt hij langzaam maar zeker richting de top vijf maar een kleine schuiver gooit roet in het eten. Het weekend van de ‘benjamin’ uit het team komt tot zijn grote teleurstelling vroegtijdig ten einde.

Volgende wedstrijd:
Over twee weken gaan beide kampioenschappen verder tijdens de Grand Prix van Zwitserland op het circuit van Frauenfeld.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo Photo