X

In the picture: Paul Weyten

Het is weer tijd om ook naast al het alledaagse cross geweld andermaal eens een fotograaf in the picture te zetten. Dit maal zet niemand minder dan Paul Weyten zijn 10 mooiste momenten uit zijn rijkelijk gevulde fotocarrière voor ons op een rijtje, en zetten wij onze beurt hem voor één keer zelf in the picture. 

Paul Weyten: Het was geen gemakkelijke opdracht om uit de vele duizenden foto’s een top 10 samen te stellen. Ik heb mijn selectie dan ook samengesteld op mijn gevoel, en niet onder het subjectief  “mooie foto” aangezien dit toch voor iedereen verschillend zal zijn!

1: Dit is een foto van toen Kim Savaste wereldkampioen werd in de 85cc, en vader en zoon met tranen in de ogen elkaar in de armen vlogen … kippenvel!

 

2: Ik krijg na al die jaren nog altijd rillingen over mijn rug als ik zie hoe die “grote mannen” hun motor door de lucht gooien.

 

3: Het was ongelofelijk om Joël Roelants na zijn ongeval enkele rondjes over het circuit van Genk te zien rijden tijdens Everts&friends. Echt een zeer mooi moment!!

 

4: Dit is een foto van Joël Smets tijdens zijn afscheidswedstrijd in Dessel.  Zowel op als naast het circuit was en is Joël een “grote meneer”!! Die dag waren onder meer ook de gebroeders King, de zweed Hansson (Wereldkampioen van 1993) en vele vele anderen erbij. Deze foto is opzich niet zo speciaal, maar het was wel een zeer mooi moment om die dag Joël voor een laatste keer in actie te zien.

 

5: Mijn grootouders woonden op wandelafstand van de Molenbergen in Wuustwezel, en alzo raakte ik als klein manneke besmet met het motorcrossvirus. er kan dus zeker ook geen foto ontbreken van Kevin Strijbos. Kevin staat zelf al zoveel “in the picture” daarom heb ik uiteindelijk gekozen voor deze foto. Die jongen zijn blik wanneer hij even op Kevin zijn motor mocht zitten is onbeschrijfelijk.

 

6: Wie aan motorcross denkt kan moeilijk langs de familie Everts. Hier had ik de gelegenheid om ze alle 3 te samen op hun motor te kunnen vastleggen.

 

7: MXON 2015 Ernée : Dat moment waarop vele duizenden (franse) fans het volkslied begonnen mee te zingen. Mijn haar stond recht op mijn armen…onvergetelijk!!

 

8: Dit is een foto van tijdens de GP van Valkenswaard, waar Ben Watson en Tim Gajser meteen bij de start samen het water indoken.

 

9: Ik begon mijn fotocarière in de jaren ’80 met naar de toenmalige BLM te gaan. Wanneer ik als jong ventje de inters zag rijden met o.a. een Leon Muffels, Jo Goetschalckx. Dat waren voor mij toen echte vedetten. Als ik dan nu zie dat familie van mij (Jens van Meer) momenteel uitgegroeid is tot een topper bij diezelfde inters kan ik alleen maar fier zijn.

 

10: Cairoli en Villopoto die samen even poseerden voor de lens. Dat maak ik (denk ik) nooit meer mee.

Tekst: Dieter Jans

Foto’s: Paul Weyten