X

Jed Beaton naar Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing!

Het is nog wachten op het officiële persbericht maar inmiddels is het duidelijk dat Jed Beaton (20) Thomas Covington zal vervangen bij Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.  Covington keert namelijk terug naar de VS waar hij zal uitkomen voor het officiële Rockstar Energy Husqvarna team van Bobby Hewitt.

De sympathieke Beaton scoorde eind vorig jaar zijn eerste GP podium als invaller voor HRC Honda hoewel hij aan zijn Europese avontuur begon in de EMX250 met Carglass Honda. In 2018 werkte Jed een sterk rookie seizoen af met F&H Racing Team tot hij in Matterley Basin zijn been brak. Net voor de Britse GP stond hij verrassend vijfde in het WK.

Beaton (rechts) op het podium in Agueda met zijn toekomstige teamgenoot Thomas-Kjer Olsen (links)

De voormalige Australische MX2 kampioen behaalde in Portugal overigens zijn tweede WK podium. Nadat hij begin juni in Engeland een gebroken been en enkel opliep, verliep de revalidatie voorspoedig. Hierdoor mag Beaton binnenkort de motortraining hervatten. Jed Beaton wordt in 2019 de teammaat van Thomas-Kjer Olsen die ook volgend jaar nog onder contract ligt bij Rockstar Energy Husqvarna.

Ondertussen draait ook de geruchtenmolen over de vervanger van Beaton bij F&H Racing Team op volle toeren. De speculatie over mogelijke rijders voor het top-Kawasaki team zijn nog meer toegenomen nu deze week bekend raakte dat Ruben Fernandez het Nederlandse team verlaat!

Foto’s: shotbyBavo, Ray Archer