X

Karssemakers derde tijdens het FIM Junior WK!

Hoe kun je een teleurstelling nu beter weg spoelen dan met champagne? Dat is precies wat Kay Karssemakers deed tijdens het FIM Junior World Championship in Australie. De 14-jarige crosser wist derde te worden op het prachtige circuit van Horsham. De overwinning ging naar KTM-collega Caden Braswell, de Amerikaan werd derde en eerste tijdens de manches. De tweede plaats ging ook naar Nederland, Kay de Wolf werd tweede!

Na een zesde tijd in de kwalificatie heef Kay vertrouwen in de beide wedstrijden om zondagmiddag. De eerste manche komt Kay redelijk uit de startblokken en hij nestelt zich direct in de kopgroep. Na een aantal ronden is de vierde plaats voor de Boxtelnaar die zijn voorganger afstand ziet nemen. Er is echter geen direct gevaar van Ryder Difrancesco waardoor de vierde plaats van Kay niet meer ingevaar komt. Als de finishvlag valt is de vierde plaats voor de Alpinestars-geklede crosser die daarmee uitzicht houdt op een podium.
Ook de tweede manche weet Kay goed uit de start te komen met de Vos Oss-KTM. Vanaf de zevende plek komt hij in de eerste helft de top vijf binnen om zich vervolgens nog een plaats te verbeteren. Ook deze manche wordt de Brabander vierde en daarmee mag hij op het podium klimmen! Voor de derde keer in vijf jaar mag Kay op het podium klimmen tijdens het WK jeugd!

Dean Gregoire:
Vorige week in het Belgische Recht wist Dean Gregoire beide manches derde te worden tijdens een AMPL-wedstrijd. Afgelopen zaterdag tijdens een JMS wedstrijd presteerde de 8-jarige crosser hetzelfde. Door een transponder probleem werd de KTM-rijder de eerste manche echter niet geklasseerd. Toch was het een geslaagde dag want Elvis Totney wist de 50cc klasse op zijn naam te schrijven!

Volgende keer:
De reist terug naar Nederland gaat beginnen want volgend weekend gaat het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd verder in Veendam.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JF Photography