X

Marshal Weltin blijft zich verbeteren!

Dat Marshal Weltin zich goed thuis voelt op de Kawasaki mag duidelijk zijn. De Amerikaan reed vorige week zijn beste GP ooit, dit weekend weet hij die prestatie te verbeteren! Door beide manches als zevende te finishen wordt de F&H Racing-rijder zesde in het dagklassement in Sevlievo. Ondanks intensieve therapie is het Adam Sterry niet gelukt voldoende te herstellen om dit weekend weer aan de start te verschijnen. De Brit zal zijn rentree maken in de Grand Prix tijdens de Grand Prix van Nederland in Assen. De overwinning in Bulgarije ging naar Jorge Prado-Garcia die het kampioenschap ook ruim leidt.

1e manche
Op zaterdag heeft Marshal zich als achtste kwalificeert voor deze GP en dat leverde hem een goede startplaats op. De eerste manche komt de Kawasaki-rijder goed uit de startblokken en de Amerikaan weet als achtste uit de eerste bocht te komen. Met heel knap stuurwerk worden er twee plaatsen gewonnen en wanneer er twee rijders met elkaar in botsing komen heeft Marshal de vierde plaats in handen. Kjer Olsen en Lawrence moeten beide hard werken om de 22-jarige crosser te passeren. Ruim in de tweede helft van de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden lukt het Lawrence om de vijfde plaats over te nemen. Door een foutje van de Leatt-geklede crosser komt ook Watson voorbij maar de zevende plaats geeft de enige F&H Racing-rijder niet meer uit handen.

2e manche
De start van de tweede manche is minder goed maar toch weet Marshal in de groep goed aan de wedstrijd te beginnen. Het gaat er heftig aan toe en contact wordt zeker niet uit de weg gegaan. Ondanks een schuiver op dezelfde plaats als Jonass wordt de eerste volledige ronde als zevende volbracht. De volgende ronde gaat vijfde man Jacobi in de fout en Sandner wordt direct gepasseerd. De vijfde plaats heeft Marshal niet lang in handen want Kjer Olsen komt snel naar voren en hij passeert de crosser van het Zuid-Hollandse team. Na ruim tien minuten wedstrijd is Rodrigues net iets vlugger dan Marshal die ook deze manche als zevende over de finish komt.

Volgende wedstrijd:
Het FIM Wereld Kampioenschap reist verder naar Turkije maar zonder het F&H Racing Team. In Assen (15-16 september) is het team terug in het paddock en zo ook Adam!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers