X

Met twee rijders in de top tien in loodzware GP.

Moe maar voldaan reist het F&H Racing Team terug naar Moordrecht na de vijftiende Grand Prix van het seizoen. Adam Sterry en gastrijder Marshal Weltin hebben heel erg goed gepresteerd tijdens de Grand Prix van Belgie in Lommel. Adam wordt negende in het dagklassement nadat hij beide manches in de top tien weet te finishen. Marshal wordt elfde maar kan terug kijken op een zeer goede invalbeurt. De overwinning ging naar Jorge Prado-Garcia die zijn voorsprong in de tussenstand van het FIM Wereld Kampioenschap MX2 verder vergroot.

Welkom Marshal Weltin
Dit weekend komt de 22-jarige Marshal voor het F&H Racing Team uit om de geblesseerde rijders te vervangen. De Amerikaan heeft ervaring met Kawasaki want hij werd vorig jaar met de KX250F nog zesde in het Europees Kampioenschap 250cc. In de kwalificatie laat Marshal zich direct zien door zich als dertiende te kwalificeren voor de wedstrijd. Zijn nieuwe teamgenoot Adam weet een mooie zesde plaats te pakken op de zaterdagmiddag!

1e manche
Wanneer het starthek valt voor de eerste manche van het weekend over 30 minuten en twee ronden komen beide rijders goed uit de start. Adam en Marshal mengen zich direct in de top tien en komt respectievelijk als negende en tiende uit de eerste volledige ronde. Adam is geen liefhebber van deze warme weersomstandigheden maar hij voelt zich dit weekend erg goed op de BO Oil-gesmeerde Kawasaki. Het duel met de Italiaan Cervellin wordt in het voordeel van de crosser uit Wales beslist. Adam komt als zevende over de finish terwijl Marshal op een keurige veertiende plaats over de finish komt.

2e manche
De tweede manche begint Marshal op een zesde plaats aan de wedstrijd terwijl Adam niet lekker uit de start is gekomen. De 22-jarige Brit kan snel een heerlijk tempo pakken en werkt zich in de tweede ronden al de top tien binnen. Vervolgens weet hij na bijna vijftien minuten wedstrijd de achtste plaats over te nemen van Marshal. Ruim in de tweede helft van de wedstrijd komt Pauls Jonass voorbij aan zowel Marshal als Adam. Vervolgens weten de F&H-rijders zich in de top tien de handhaven met de nieuwe 2019 kleding van Leatt. De rijders hebben zich helemaal leeg gereden maar ze nemen de felicitaties van de teambaas zeer tevreden in ontvangst .

Volgende wedstrijd
Over twee weken gaat het FIM Wereld Kampioenschap MXGP-MX2 verder in Zwitserland. Dan worden de punten verdeeld op het circuit van Frauenfeld.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers