X

Moeilijk weekend voor Clément Desalle

Je kon er niet omheen: Monster Energy Kawasaki rijder Clément Desalle maakte gisteren een bleke indruk. Het leek bijna alsof hij zich had bezeerd bij z’n val in de kwalificatierace. De verklaring was echter veel eenvoudiger, Clément kwam nooit in zijn ritme.

Desalle zal nooit een zandhaas pur sang worden maar de 23-voudige GP winnaar bewees al vaker dat hij ook in het zand goed uit de voeten kan. Het erg droge Lommel en de verrassend hard ondergrond waren echter geen spek voor zijn bek. Voor het eerst sinds maart eindigde de ‘Panda’ buiten de top-4. Ondanks zijn matige 9de plaats in zijn thuis-GP blijft Desalle wel derde in het WK MXGP. Hij behoudt vijfentwintig punten voorsprong op zijn naaste rivaal Tim Gajser.

Desalle’s teammaat Julien Lieber scoorde alleen in de tweede manche punten. Daarin werd Lieber twaalfde.

Clement Desalle: “Het was een moeilijk weekend voor mij. Het kan perfect lopen als je een goed gevoel hebt in Lommel, maar het kan ook dramatisch zijn als je dat gevoel niet vindt. Ik eindigde tweemaal in de top tien, maar daar kan ik niet blij mee zijn. Sommige jongens kunnen risico’s nemen om een ​​topresultaat te behalen in deze periode van het seizoen. Omdat ze resultaten nodig hebben, maar ik kan mezelf er niet toe brengen om op een baan als deze risico’s te nemen. Ik verloor tenminste niet zoveel punten tegenover de jongens die achter me staan ​​in het WK en deze lastige race is nu achter de rug. Daarom blijf ik positief, nu kan ik me concentreren op de volgende opdracht.”

Foto’s: Pascal Haudiquert