X

Musquin neemt weerwraak op FFM met winst in Unadilla!

Afgelopen week was Marvin Musquin, en zijn niet selectie voor het Franse “Motocross des Nations” team, een hot nieuws item. De Franse federatie reageerde met een klassiek bericht dat ze enkel gemotiveerde piloten en piloten die in vorm verkeren selecteren voor deze wedstrijd. Marvin Musquin reageerde als door een wesp gestoken op sociale media, en reageerde nu nog eens opnieuw maar dan met resultaten!

Door een gezellige regenbui was het Unadilla parcours herschapen tot een gezellige modderpoel. Dit zorgde ervoor dat we abnormale zaken mochten verwachten tijdens deze AMA 450 National. Zo was het géén factory piloot die ging lopen met de holeshot maar wel privé piloot Dylan Merriam.

Dylan Merriam was echter geen gevaar voor de overwinning in deze eerste manche. Want na twee ronden was het alreeds Marvin Musquin die de leiding in handen had voor Phil Nicoletti, Blake Baggett en Eli Tomac die zichzelf terug in de wedstrijd moest knokken na een slechte start. Tot overmaat van ramp weigerde de bril van Eli Tomac dienst. Een snelle F1-stijlachtige brillen wissel zorgde ervoor dat hij even terug viel naar plaats vijf achter Benny Bloss. Dit duurt echter maar héél even want eens voorzien van een werkende bril zette Eli Tomac flink de beuk erin. De kersvers geselecteerde Team USA 2018 piloot schoot voorbij Blake Baggett die zelf een pitstop moest maken voor een nieuwe bril. Vervolgens moest in de tweede helft van de wedstrijd ook Phil Nicoletti eraan geloven enzo vonden we Eli Tomac alreeds in tweede positie. Wanneer leider Marvin Musquin zelf geveld werd door problemen met zijn crossbril, en verplicht werd tot een pitstop en brilwissel, lag de weg naar de overwinning voor Eli Tomac helemaal open! De Kawasaki man ploeterde verder naar de overwinning, voor Marvin Musquin en Phil Nicoletti.

In de tweede manche, regende het gelukkig niet meer voor de piloten. Dit zorgde wel opnieuw voor een héél andere ondergrond dan in de eerste manche. Bij de start waren het kemphanen Marvin Musquin en Eli Tomac die voor de kopstart vochten. Het was de Fransman die als eerste over de holeshot lijn wist te komen, maar enkele meters verder was het de slimme Phil Nicoletti die de leiding wist over te nemen.

Phil Nicoletti, die Dean Wilson en Jason Anderson, vervangt bij het Rockstar Energy Husqvarna team wist op zijn beurt zo’n twee ronden de leiding in de wedstrijd vast te houden. Dit tot een ontketende Marvin Musquin kwam voorbij razen. Seconden later passeerde eveneens Eli Tomac de Husqvarna piloot en het leek dan ook even erop dat we opnieuw een duel tussen beide kemphanen kregen, maar niet ditmaal. Marvin Musquin, ontgoocheld van de misgelopen selectie en de misgelopen reekszege in de eerste manche reed als een bezetene vriend en vijand op een hoopje. De Fransman finishte met een halve minuut voorsprong op Eli Tomac. Voor de derde plaats kreeg het dappere opgekomen publiek nog een leuk duel tussen Phil Nicoletti en Yamaha piloot Cooper Webb. Het was uiteindelijk Justin Barcia die aan het langste eind trok, na zijn crash in begin van de race raasde BamBam nog naar een podium plaats dit voor Yamaha teamgenoot Cooper Webb die met deze vierde plaats zijn beste resultaat van dit seizoen wist neer te zetten, en Phil Nicoletti die met zijn derde en vijfde plaats zijn eerste overal podium van zijn loopbaan scoort!

Wat met Ken Roczen?! Het is duidelijk dat Ken Roczen nog aan het werk is met zichzelf en met de Honda. Dit was zijn eerste modderwedstrijd voor de combinatie Ken Roczen en HRC Honda. Dit was eveneens de eerste modderwedstrijd sinds Ken Roczen zijn twee zware blessures. Hij deed het met twee zevende plaatsen beneden de verwachtingen. Want we hebben hem dit seizoen zien groeien naar de Ken Roczen die meedoet voor een top drie of top vijf.

450 Moto 1 Resultaat
1. Eli Tomac
2. Marvin Musquin
3. Phil Nicoletti
4. Benny Bloss
5. Blake Baggett
6. Kailub Russell
7. Ken Roczen
8. Justin Barcia
9. Weston Peick
10. Toshiki Tomita
11. Jeremy Hand
12. Cody Cooper
13. Henry Miller
14. Nick Gaines
15. Dylan Merriam
16. Cooper Webb
17. Tyler Stepek
18. Chris Channing
19. Nick Fratz-Orr
20. Ben LaMay

450 Overal Resultaat Unadilla
1. Marvin Musquin (2-1)
2. Eli Tomac (1-2)
3. Phil Nicoletti (3-5)
4. Justin Barcia (8-3)
5. Blake Baggett (5-6)
6. Benny Bloss (4-10)
7. Ken Roczen (7-7)
8. Weston Peick (9-8)
9. Cooper Webb (16-4)
10. Toshiki Tomita (10-9)

450 Moto 2 Resultaat
1. Marvin Musquin
2. Eli Tomac
3. Justin Barcia
4. Cooper Webb
5. Phil Nicoletti
6. Blake Baggett
7. Ken Roczen
8. Weston Peick
9. Toshiki Tomita
10. Benny Bloss
11. Kyle Cunningham
12. Ben LaMay
13. Jeremy Hand
14. Cody Cooper
15. Chris Canning
16. Gared Steinke
17. Jacob Runkles
18. Ryan Surratt
19. Zack Williams
20. Brandon Scharer

AMA MX450 Stand in het kampioenschap
1. Eli Tomac, 448
2. Marvin Musquin, 433
3. Justin Barcia, 363
4. Ken Roczen, 358
5. Blake Baggett, 332
6. Weston Peick, 272
7. Benny Bloss, 253
8. Phil Nicoletti, 253
9. Kyle Cunningham, 140
10. Cody Cooper, 137