X

MXGP stoelendans: Max Anstie

Fabrieks Husqvarna rijder Max Anstie is één van de verschillende toppers die nog geen zitje heeft voor 2019. Hoewel er sprake was van een mogelijke plaats bij HRC Honda, lijkt het er nu op dat deze deur gesloten is.

Na zijn hersenschudding en kwetsuur tijdens de GP van Valencia in Red Sand, de derde ronde van het WK, heeft Anstie het moeilijk gehad om zijn blakende vorm van de MX of Nations in 2017 door te trekken in zijn tweede seizoen met Rockstar Energy Husqvarna.

De derde plaats van Anstie in de MXGP van Lommel kwam dan ook op een uitstekend moment voor de Brit. Het was zijn tweede podiumplaats van het seizoen en het zesde podium voor zijn team. Naar verluidt kreeg Max al tijdens de Grote Prijs van Frankrijk te horen dat zijn contract niet zou verlengd worden.

“Op dit moment heb ik nog niets,” liet de 25-jarige rijder weten. “Ik focus me nu gewoon op mijn job, om zo goed mogelijke resultaten te boeken voor mijn team. Mijn team doet er alles aan om mij en mijn teammaat alle mogelijkheden te bieden om te presteren. Resultaten zoals mijn podiumplek in Lommel zijn dan ook waar we op mikken. Ice One levert uitstekend werk en ze zijn erg professioneel.”

Anstie zou in gesprek zijn geweest met Honda aangezien er twijfels rezen over de voetblessure van Brian Bogers. Door opeenvolgende tegenslagen kwam BB dit seizoen immers nog niet in actie na zijn blessure opgelopen tijdens een perstest. Ondertussen werd echter duidelijk dat Bogers volgend jaar gewoon de teammaat blijft van Gajser zonder toevoeging van een derde rijder.

Veel opties lijken er niet te zijn voor de populaire Engelsman. Anstie zou wel eens in balans kunnen liggen met zijn huidige teammaat Gautier Paulin voor de tweede plaats bij Wilvo Yamaha MXGP. Daarnaast komen ook teams zoals Dixon Racing Team, Assomotor Honda en Gebben Van Venrooij Kawasaki in beeld. Het Rockstar Energy Ice One Husqvarna team moet de tweede rijder naast de verrassende Arminas Jasikonis nog bekend maken.

Tekst: Adam Wheeler
Foto’s: JP Acevedo