X

Sven Van Der Mierden moet Lommel missen

Sven van der Mierden (Hutten Metaal Yamaha Racing) zou normaal gesproken dit weekend MXGP in Lommel rijden. Door een handblessure opgelopen op training moet de Valkenswaardse crosser echter aan de kant blijven.

Afgelopen woensdag werkte van der Mierden een laatste training af op het circuit van Berghem toen het ineens mis ging. Hij kwam ten val en blesseerde hierbij zijn hand. Bij nader onderzoek in het ziekenhuis is geconstateerd dat er twee breuken in zijn hand zitten waardoor hij zich noodgedwongen af heeft moeten melden voor Lommel.

We zijn gelijk met de behandeling begonnen en binnen 24 uur is er al verbetering. Helaas is de hand teveel gezwollen en doet teveel pijn om dit weekend te kunnen starten. In de MXGP klasse moet je 110 procent fit zijn om mee te doen en helaas ben ik dat nu niet. Tot op dit moment heb ik een goed seizoen en ik had in Lommel graag meegestreden om de punten maar een blessure is een blessure en daar doe je niets tegen,’’ vertelt een teleurgestelde Sven.

In de komende periode zal de hand van Sven zorgvuldig behandeld worden. Zelf hoopt er op 15 augustus tijdens de internationale motorcross van de Keiheuvel weer bij te zijn.

Foto’s: Niek Fotografie