X

Tomac breidt zijn voorsprong opnieuw klein beetje uit in Budds Creek!

Budds Creek was de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, het was dus het ideale moment om de concurrent een mentale slag toe te brengen. Het was uitkijken of Marvin Musquin deze slag zou uitdelen aan Eli Tomac of dit net andersom zou zijn. Of kregen we een match nul en bleef alles zo goed als gelijk.

In de eerste manche werden de kaarten alvast goed in het voordeel van Marvin Musquin geschud. De Fransman kende samen met Ken Roczen een goede start en muisde er samen snel van tussenuit. Dit terwijl de grote concurrent in het kampioenschap Eli Tomac een slechte start kende. Terwijl Eli Tomac zich een weg naar voor probeerde te banen en kostbare tijd verloor in deze duels, kregen we vooraan een dominante vertoning van Ken Roczen. De Duitser hield het tempo vooraan zo strak dat Marvin Musquin zich enkel kon focussen op aanklampen, echte aanvallen kwamen er niet en in de slotfase van de wedstrijd moest de Fransman de Duitse HRC Honda piloot zelfs laten gaan. Dit resulteerde in een knappe overwinning van Ken Roczen en duur punten verlies voor Marvin Musquin die tweede finishte. Ondertussen had Eli Tomac al voorbij vele van zijn collega’s gegaan en had hij er al een stevige duel erop zitten met zijn MXdN teamgenoot Justin Barcia. Zijn beloning voor al dit harde werk was een knappe derde plaats om ruime achterstand van de twee Europeanen. Jason Anderson finishte als vierde bij zijn terugkeer uit blessure maar startte in de tweede manche niet meer en Blake Baggett finishte als vijfde.

Bij de start van de tweede manche was het Marvin Musquin die als beste weg kwam. De Fransman bleef zo’n vijf ronden aan de leiding en moest dan zijn meerdere erkennen in Ken Roczen. De Duitser legde er opnieuw flink de pees op, maar na twee derde wedstrijd leek het wel erop alsof hij er fysiek kwam door te zitten. De dan alreeds tot de tweede plaats opgerukte Eli Tomac rook zijn kans en ging voorbij aan Ken Roczen. De HRC Honda piloot rekende zich echter nog steeds zeker. Met een reeksoverwinning en een tweede plaats zou hij, en niet Eli Tomac met zijn derde plaats en een reeksoverwinning de overal winnen. Maar daar was dan als een duivel uit een doosje Blake Baggett. De Rocky Mountain ATV/MC KTM WPS piloot leek zijn vorm van vorig jaar plotsklap opnieuw te pakken te hebben in deze tweede manche en zette razend snelle ronde tijden op de tabellen. El Chupacabra at Phil Nicoletti, Justin Barcia en Marvin Musquin op om vervolgens als toetje ook nog Ken Roczen naar binnen te spelen. Hiermee kwam niet alleen Blake Baggett op de tweede plaats te liggen, het liet ook de weegschaal voor de overal overwinning naar de kant van Eli Tomac uitslaan. Blake Baggett kwam in de slotfase nog relatief dicht bij de leider, maar het was toch Eli Tomac die als eerste over de finish kwam. Dit voor Blake Baggett, Ken Roczen en Marvin Musquin die als vierde werd afgevlagd.

Zoals we al aanhaalde trok Eli Tomac het laken naar zich toe voor de overal en dit met een derde plaats en een reeksoverwinning. Ken Roczen kende de identieke score van 45 punten maar behaalde deze door eerst een reeks te winnen en in de tweede manche derde te finishen. En zoals u weet is, “wie het beste resultaat heeft in de laatst verreden manche” de beslissende factor bij een gelijk aantal punten. Als derde mocht Marvin Musquin nog mee op het podium. De Fransman liet een tweede en een vierde plaats noteren goed voor 40 punten. Daarmee ziet hij echter de leider in het kampioenschap, Eli Tomac, nog vijf punten meer uitlopen dit tot twintig punten.

450 Moto 1 Resultaat
1. Ken Roczen
2. Marvin Musquin
3. Eli Tomac
4. Jason Anderson
5. Blake Baggett
6. Justin Barcia
7. Phil Nicoletti
8. Cooper Webb
9. Benny Bloss
10. Kyle Cunningham
11. Henry Miller
12. Dylan Merriam
13. Jake Masterpool
14. Weston Peick
15. Toshiki Tomita
16. Brandon Scharer*
17. Ben LaMay
18. Cody Cooper
19. Coty Schock
20. Dare DeMartile
*Twee plaatsen penalty

450 Overal Resultaat
1. Eli Tomac (3-1)
2. Ken Roczen (1-3)
3. Marvin Musquin (2-4)
4. Blake Baggett (5-2)
5. Justin Barcia (6-5)
6. Phil Nicoletti (7-6)
7. Cooper Webb (8-7)
8. Benny Bloss (9-8)
9. Dylan Merriam (12-10)
10. Weston Peick (14-9)

450 Moto 2 Resultaat
1. Eli Tomac
2. Blake Baggett
3. Ken Roczen
4. Marvin Musquin
5. Justin Barcia
6. Phil Nicoletti
7. Cooper Webb
8. Benny Bloss
9. Weston Peick
10. Dylan Merriam
11. Toshiki Tomita
12. Ben LaMay
13. Kyle Cunningham
14. John Short
15. Cody Cooper
16. Brandon Scharer
17. Jake Masterpool
18. Henry Miller
19. Dare DeMartile
20. Coty Schock
DNS. Jason Anderson

450 Stand in het kampioenschap
1. Eli Tomac, 493
2. Marvin Musquin, 473
3. Ken Roczen, 403
4. Justin Barcia, 394
5. Blake Baggett, 370
6. Weston Peick, 291
7. Phil Nicoletti, 282
8. Benny Bloss, 278
9. Kyle Cunningham, 159
10. Cooper Webb, 156