X

Demi Verploegh scoort haar eerste WK-punten in Assen.

#NiekFotografie

Ze was al vaak dichtbij maar in Assen wist Demi Verploegh haar eerste WK-punten te scoren. De Team Ecomaxx-rijdster was natuurlijk blij en opgelucht, wij spraken met haar over de Grand Prix van Nederland op het circuit van Drenthe.

MXMag: De Nederlandse Grand Prix zit erop, hoe verliep jou weekend?
DV:
Aan de ene kant goed, maar aan de andere kant kon het beter. Het doel was minimaal 1 punt behalen en dat is zeker gelukt! Ik heb over het hele weekend 10 punten bij elkaar kunnen rijden dus dat was het positive. Helaas was het rijden in de eerste manche op zaterdag niet zoals we hadden gehoopt, maar de punten maakte veel goed.

MXMag: Wat vond je van het circuit?
DV:
Het circuit vond ik geweldig! Lekker zwaar zand en veel springen. De finish bult was nog wel het mooiste!

MXMag: Zondag had er zeker meer ingezeten?
DV:
Eigelijk wel. Ik reed in het begin van de wedstrijd op een 14e plek. Ik zakte af naar een 16e plek door armpump waar ik normaal nooit last van heb, maar door de zenuwen kwam het gewoon. Ik kon door een foutje van de dame voor mij terug naar een 15e plek, maar ik maakte in de laatste ronde een grote fout waardoor ik afzakte naar een 17e plek.

MXMag: Over twee weken dan de laatste GP van het seizoen in Imola.
DV:
Helaas kan ik bij deze wedstrijd niet aanwezig zijn. Dat weekend heb ik de laatste wedstrijd om het IMBA kampioenschap waaraan ik moet deelnemen. Natuurlijk had ik wel graag gereden in Italië!

Kun je al meer vertellen over 2019?
DV:
Tot nu toe hebben we het plan om in 2019 alle WMX wedstrijden mee te rijden en als het zich toelaat KNMV cup 250. Voor de rest gaan we vooral veel trainen.

Succes tijdens de IMBA en daarna!
DV:
Dankjewel!!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie