X

Drie podia op rij voor Desalle!

Clement Desalle (Monster Energy Kawasaki Racing Team) haalde voor het derde opeenvolgende weekend het MXGP podium. In het Turkse Afyon had hij genoeg aan een vierde en derde plaats voor een derde plaats in de eindstand.

De “MX-Panda” kwam in de openingsreeks als snel  op de vierde plaats en wist steeds beter zijn draai te vinden op het extreem snelle circuit. In race twee ging de Kawasaki-rijder met de holeshot-award aan de haal. Meeteen de tweede kopstart van het Monster Energy Kawasaki team in drie weken tijd. Hoewel Clément snel plaats moest ruimen voor WK leider Herlings, vond hij opnieuw een goed ritme om snelle, regelmatige rondetijden neer te zetten. Desalle trekt naar de laatste twee GP’s met een voorsprong van achtentwintig punten op zijn naaste rivaal, Tim Gajser.

Clement Desalle: “Ik ben heel blij met mijn derde podium op rij. Ik voelde me gisteren niet zo goed, want deze nieuwe baan was zo snel en we zaten echt op op de limiet! Gedurende het weekend evolueerde de omloop echter goed. Vandaag lag het er echt technisch bij en ik voelde me steeds beter naargelang de dag vorderde. Het team heeft hard gewerkt aan kleine details om ons steeds dichter bij de overwinning te brengen, maar het is niet gemakkelijk tegen Herlings. Het gaf in ieder geval ook een goed gevoel voor het team om weer een holeshot te pakken nadat mijn teamgenoot er al één nam in Zwitserland. “

Desalle’s onfortuinlijke teammaat Julien Lieber werd na zijn val vorige week in Bulgarije gehinderd door pijn aan zijn been. Lieber moest in elke manche genoegen nemen met een  dertiende plaats.

Foto’s: Pascal Haudiquert