X

Eline Burgmans op het randje van de top tien.

#NiekFotografie

Na bijna drie maanden ging het FIM Wereld Kampioenschap WMX verder in Assen. Eline Burgmans kwam sterk voor de dag al was ze zelf niet helemaal tevreden over haar optreden in Drenthe. De KTM-rijdster werd twaalfde en elfde tijdens de manches en dat leverde haar de elfde plaats op in het dagklassement. De overwinning ging naar Kiara Fontanesi, de Italiaan won beide manches en neemt de leiding in de tussenstand over.

1e manche
De eerste manche komt Eline redelijk uit de start en weet ze nipt in de top vijftien aan de wedstrijd te beginnen. In drie rondjes werd ze zich naar de twaalfde plaats maar verder komt ze helaas niet. Ze heeft last van harde onderarmen en door een op spellende verkoudheid is het een kwestie van overleven op dit zware zandcircuit. Met het mes tussen de tanden blijft de R2R Store-rijdster gaan en weet ze de twaalfde plaats vast te houden.

2e manche
Niet helemaal tevreden over haar optreden in de eerste manche gaat ze van start met als doel een top tien notering. De start is goed maar in de sprint naar de eerste bocht schakelt de motor niet goed waardoor ze veel plaatsen verliest. Vanuit het achterveld moet ze zich naar voren zien te werken. Het rijden gaat nu duidelijk beter en door haar eigen tempo goed in te delen weet de WLM Design-geklede dame zich terug op de werken naar de elfde plaats! Het rijden ging erg goed jammer van die hapering op het startterrein.

Volgende wedstrijd:
Over twee weken wordt de laatste wedstrijd van het kampioenschap verreden in het Italiaanse Imola!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie