Herlings zet alvast de toon in de MXGP kwalificatiereeks!

Herlings zet alvast de toon in de MXGP kwalificatiereeks!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Tijdens de MXGP Kwalificatiereeks in Assen kreeg het thuispubliek in Assen alvast iets om voor te juichen. Want na het succes van Kjell Verbruggen was het nu Jeffrey Herlings die het Nederlandse publiek in vervoering bracht.

De Nederlandse leider in het MXGP wereldkampioenschap, de man waarvoor de mensen naar het parcours komen, stelde alvast niet teleur. Bij de start trachtte Antonio Cairoli nog even de Nederlander in de hoek te drummen. Het plannetje van de Siciliaan liep echter niet geheel zoals gepland want Jeffrey Herlings vond toch nog een opening en kwam zo al na twee bochten aan de leiding te liggen. Een positie die hij alleen maar verstevigde tijdens de wedstrijd en dit tot aan de finish. Achter de Brabander was het Antonio Cairoli die zijn tweede plaats veilig stelde. Dit voor Glenn Coldenhoff die zich na een duel van enkele ronde knap voorbij Tim Gajser had gevochten. Tim Gajser moest ook nog Max Anstie laten voorbij gaan en zo finishte de Max Anstie dus als vierde en Tim Gajser als vijfde.

De eerste Belg in de wedstrijd finishte net buiten de top vijf met Clément Desalle op de zesde positie. Zijn Kawasaki teamgenoot en landgenoot Julien Lieber finishte op zijn beurt op de tiende plaats. De andere laaglanders finishte met Kevin Strijbos op twaalf, en met de hondszieke Jeremy Van Horebeek op veertien. Jeremy Van Horebeek kende wel een goede start maar werd naast zijn ziekte ook nog geremd door een valpartij die een goede eindnotering in deze kwalificatiereeks geheel onmogelijk maakte. Sven van der Mierden en de na maandenlange blessureleed heroptreden Brian Bogers finishte op hun beurt respectievelijk op plaats achttien en negentien.

Jeffrey Dewulf finishte tweeëntwintigste, dit enkele plaatsen voor Lars van Berkel die op een vijfentwintigste plaats finishte. MXGP-debutant Nino Dekker kwam over de finish op de achtentwintigste stek, één plaats beter dan de KMP Honda piloot Nathan Renkens. Hiermee hebben we alvast alle laaglanders even overlopen.

MXGP – Kwalificatie Reeks
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 24:10.420; 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), +0:17.945; 3. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), +0:20.619; 4. Max Anstie (GBR, Husqvarna), +0:26.627; 5. Tim Gajser (SLO, Honda), +0:30.909; 6. Clement Desalle (BEL, Kawasaki), +0:47.821; 7. Gautier Paulin (FRA, Husqvarna), +0:54.214; 8. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), +0:58.863; 9. Shaun Simpson (GBR, Yamaha), +0:59.670; 10. Julien Lieber (BEL, Kawasaki), +1:12.143; 11. Jeremy Seewer (SUI, Yamaha), +1:13.040; 12. Kevin Strijbos (BEL, KTM), +1:33.409; 13. Tanel Leok (EST, Husqvarna), +1:35.663; 14. Jeremy Van Horebeek (BEL, Yamaha), +1:44.944; 15. Filip Bengtsson (SWE, Yamaha), +1:46.062; 16. Alessandro Lupino (ITA, Kawasaki), -1 lap(s); 17. Matiss Karro (LAT, Husqvarna), -1 lap(s); 18. Sven Van der Mierden (NED, Yamaha), -1 lap(s); 19. Brian Bogers (NED, Honda), -1 lap(s); 20. Graeme Irwin (GBR, KTM), -1 lap(s); 21. Harri Kullas (EST, Husqvarna), -1 lap(s); 22. Jeffrey Dewulf (BEL, KTM), -1 lap(s); 23. Jose Butron (ESP, KTM), -1 lap(s); 24. Milko Potisek (FRA, Yamaha), -1 lap(s); 25. Lars van Berkel (NED, Husqvarna), -1 lap(s); 26. Erki Kahro (EST, KTM), -1 lap(s); 27. Maxime Desprey (FRA, Kawasaki), -1 lap(s); 28. Nino Dekker (NED, KTM), -1 lap(s); 29. Nathan Renkens (BEL, Honda), -1 lap(s); 30. Manolis Kritikos (GRE, Yamaha), -1 lap(s); 31. Ivo Monticelli (ITA, Yamaha), -6 lap(s); 32. Petar Petrov (BUL, Honda), -9 lap(s); 33. Todd Waters (AUS, Honda), -9 lap(s); 34. Jonathan Bengtsson (SWE, KTM), -9 lap(s); 35. Evgeny Bobryshev (RUS, Suzuki), -11 lap(s);

Foto: Niek Fotografie

Uw reacties