X

Jago Geerts weer aan de start in Assen!

Jago Geerts maakt dit weekend zijn comeback tijdens de GP van Assen, de voorlaatste ronde van het FIM MX2 Wereldkampioenschap. De 19-jarige Belg brak drie weken geleden zijn sleutelbeen tijdens de GP in Zwitserland en kreeg een dag later een operatie.

Begin deze week kreeg de Kemea Yamaha rijder het groene licht van zijn dokter om de competitie te hervatten. Hierdoor zal Kemea Yamaha opnieuw op volle kracht zijn in Assen.


“Ik ben afgelopen weekend weer gaan rijden”, zegt Geerts. “Zowel op zaterdag als zondag reed ik in Olmen en ik had geen problemen, ik was gewoon een beetje stijf. Maar ik ben vooral blij om dat er weer kan bij zijn.”

Geerts staat bekend als zandspecialist. Meer nog voor het seizoen was deze Grand Prix op het TT Circuit één van zijn hoofddoelen. “Maar de situatie is nu compleet anders, want ik heb er geen idee van hoe mijn fysieke vorm heeft geleden onder die verplichte pauze. Daarom wil ik geen voorspellingen doen. “

Hoewel Jago door zijn blessure drie Grote Prijzen mist, staat hij nog steeds zevende in het wereldkampioenschap. De Italiaan Michele Cervellin volgt echter op slechts negen punten. “Ik zal er in de komende twee GP’s alles aan doen om die zevende plaats in de stand te behouden”, zegt de voormalige jeugdwereldkampioen. “En dan is er de Motocross of Nations nog natuurlijk. Het wordt mijn eerste keer, maar ik kijk er echt naar uit!”

Foto’s: Yamaha Racing, shotbyBavo